SEĆATE LI SE VLAJKA SENIĆA? Nekadašnji poslanik je nestao sa političke scene, a danas u Vašingtonu radi na SVOJOJ KONDICIJI (FOTO)
Foto: Facebook

sportski život

SEĆATE LI SE VLAJKA SENIĆA? Nekadašnji poslanik je nestao sa političke scene, a danas u Vašingtonu radi na SVOJOJ KONDICIJI (FOTO)

Politika -

Nekadašnji državni sekretar i narodni poslanik Vlajko Senić (57) već godinama nije prisutan na domaćoj političkoj sceni i retko se oglašava za domaće medije.

Senić od 2013. godine živi u Vašingtonu gde radi za Svetsku banku kao stalni predstavnik Srbije, a sudeći prema fotografijama koje često objavljuje na društvenim mrežama nije se mnogo promenio od vremena kad je vodio žučne debate u Skupštini Srbije.

Može se primetiti i da vodi aktivan sportski život jer neretko objavljuje i fotografije iz teretane.

Senić je inače rođen u Beogradu gde je diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

Od 1991. godine bio je član Srpskog pokreta obnove, a tokom godina dospeo je do pozicija portparola i potpredsednika stranke.

Senić je SPO napustio 2007. godine kad postaje član G17 plus. Promenu stranačkih boja objasnio je time da je "shvatio da u SPO ne može da promeni stvari za koje smatra da treba da budu promenjene".

U novoj partiji je postao član predsedništva.

Od 2004. do 2007. bio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine. Nakon toga postavljen je na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta gde ostaje do parlamentarnih izbora 2008. godine. Domaći politički angažman okončao je kao državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede.

Tokom parlamentarne karijere bio je i član mnogih skupštinskih odbora.

Senić iz dva braka ima sinove Stevana i Arsena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track