Najnovije vesti

MILENA JE HEROINA UZ KOJU MORAMO SVI DA STANEMO: Popović zgrožena saznanjem da se Aleksić sumnjiči za zlostavljanje mladih glumica
Foto: Instagram

reakcije

MILENA JE HEROINA UZ KOJU MORAMO SVI DA STANEMO: Popović zgrožena saznanjem da se Aleksić sumnjiči za zlostavljanje mladih glumica

Politika

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Biljana Popović napisala je danas da je zgrožena saznanjem da je reditelj Miroslav Mika Aleksić osumnjičen za seksualno zlostavljanje pet polaznica njegove škole glume u Beogradu. 

- Danas su mi pomešana osećanja. Sa jedne strane zgrožena sam saznanjem da je jedna nejaka devojčica, a danas snażna i hrabra devojka Milena Radulović, trpela seksualno zlostavljanje pod velom tajne, ucenjena tišinom i pod okriljem nekakve priznate, poznate i skupe škole. Tu školu sam kao devojčica i sama pohađala veoma kratko, a onda uz podršku majke napustila zbog grubosti, vikanja i ponižavanja. Sa druge strane raduje me što żene danas diżu glas, ne trpe i što imaju snage da każu "ne" - napisala je Popović na svom profilu na Instagramu.

Naglasila je da je mlada glumica Milena Radulović, koja je progovorila o dugogodišnjem zlostavljanju od strane Aleksića, heroina uz koju svi moramo stati.

- Nasilje svake vrste treba prijaviti jer žene nisu ničiji objekat. Žene su subjekti i kao takve imaju pravo na svoj život, na izbor, na to da im nešto prija ili ne prija i nikada nisu krive za ono što im se događa mimo njihove volje. Predator namerno koristi vulgarne reči da učini žrtvu manje osetljivom na vulgarni jezik, traži strahopoštovanje, teži dominaciji i probaće da vas ubedi da je način na koji on priča, vidi događaje, odlučuje najbolje i najpravilnije i za vas. Važno je da o ovoj temi razgovaramo, debatujemo, budemo složni i ujedinjeni, jer svaku żenu i dete moramo da zaštitimo i budemo podrška. Svaki vid relativizacije dodatno otežava i obeshrabruje žrtvu nasilja i o tome se posebno mora voditi računa. Institucije rade svoj posao i očekujem brzi epilog i adekvatnu kaznu - dodala je Popović.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...