VUK JEREMIĆ POGUBIO SE, NE ZNA ŠTA BI: Čas bi na izbore, čas u bojkot
Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Narodne stranke

VUK JEREMIĆ POGUBIO SE, NE ZNA ŠTA BI: Čas bi na izbore, čas u bojkot

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je zbog tvrdoglavog držanja za principe bojkota dospeo na poziciju nekakvog usamljenog jahača, prešavši put od striktnog bojkotaša do opozicionara koji pristaje i na, kako je definisao, polupristojne izborne uslove. U fazi kad su gotovo sve opozicione stranke i pokreti shvatili da je bojkot propao i da treba da se sabiraju kako god umeju, Jeremić kao da je ostao u raskoraku.

Uz odbijanje svega što njegovi dojučerašnji opozicioni saborci stavljaju na sto, lider NS pokušava da nametne prilično nejasan cilj dijaloga o izbornim uslovima i bojkot ukoliko se taj cilj ne ostvari.

- Opozicija mora ostati čvrsta u stavu da će ponovo bojkotovati izbore ako vlast pokuša da joj „proda rog za sveću“ i ne ispuni minimalne zahteve opozicije, idealno bi bilo jedinstvene. Ako ta opcija nije na stolu, ne može se pregovarati - izjavio je Jeremić.

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da je i nova Jeremićeva pretnja bojkotom zapravo potez političkog očajnika:

- On sad pominje nekakve polupristojne uslove za izbore, a pod tim može da se podvede šta god njemu bude odgovaralo. Jeremić se ponaša kao dete koje neće da se igra, jer ne može da pobedi. Traži izlaz za svoj slab rejting.

To je slučaj sa svima u delu opozicije koji se ranije okupljao oko Saveza za Srbiju. Oni prosto neće da pogledaju realnosti u oči, a i te kako prate sondaže i rejtinge i znaju šta im procenti govore. Dakle, žele izbore na kojima će da pobede, a to niko u demokratski uređenoj državi ne može da im omogući i zato ovakvi očajnički potezi.

Kurir.rs

Foto: BETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja