RADOJIČIĆ UKAZAO GOSTOPRIMSTVO STANIVUKOVIĆU: Gradonačelnici Beograda i Banjaluke u Hramu Svetog Save i Beogradu na vodi (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

TOPAO DOČEK

RADOJIČIĆ UKAZAO GOSTOPRIMSTVO STANIVUKOVIĆU: Gradonačelnici Beograda i Banjaluke u Hramu Svetog Save i Beogradu na vodi (FOTO)

Politika -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je, sa prvim čovekom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti glavnom radu Srbije, obišao Hram Svetog Save, a zatim mu je u "Beogradskoj zadruzi" predstavio projekat "Beograd na vodi".

Gradonačelnike je vladika Stefan podsetio na tok gradnje najvećeg hrama u Srbiji, precizirajući da je projekat počeo krajem 19. veka.

"Posebno mi je bilo drago što je gradonačelnik Banjaluke oduševljen Hramom, ali i toplim dočekom sveštenstva i građana Beograda", rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

On je rekao da Hram Svetog Save simbolizuje jedinstvo srpskog naroda i da mu je zato bilo važno da ga vidi.

Radojičić i Stanovuković obišli su i grob patrijarha Irineja.

Nakon toga, delegaciji Banjaluke predstavljene su sve faze projekta "Beograda na vodi" i dokle se stiglo u realizaciji.

"On je istakao želju da sličan, manji projekat ima u svom gradu. 'Beograd na vodi' je simbol razvoja glavnog grada, trenutno je završeno oko polovine od planiranih 1,8 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora", rekao je Radojičić.

On je poručio da su se tom prilikom još jednom podsetili koliko je zajedništvo važno za čitav srpski narod, bez obzira gde žive.

"Samo zahvaljujući tom jedinstvu možemo da se izborimo sa ovom svetski komplikovanom situacijom i da kao država i narod imamo dalji progres", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track