Najnovije vesti

NASTAVIĆE SE SA ULAGANJEM U PROSVETU I ZDRAVSTVO: Najave premijerke Brnabić o prioritetnim oblastima Vlade Srbije
Foto: Printscreen

NOVI PLANOVI

NASTAVIĆE SE SA ULAGANJEM U PROSVETU I ZDRAVSTVO: Najave premijerke Brnabić o prioritetnim oblastima Vlade Srbije

Politika

Prioritetne oblasti Vlade Srbije i dalje će biti zdravstvo i prosveta, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić nakon obilaska radova na novoj zgradi FON-a i najavila investičije u obrazovanje od vrtića do fakulteta.

Ona je navela da su radovi na novoj zgradi FON-a počeli u martu, nedelju dana nakon proglašenja vanrednog stanja i da nijednog momenta projekat nije zaustavljen, bez obzira na vanredne okolnosti i vanredne finansijske izdatke zbog virusa.

- Sve projekte na kojima smo radili ili su planirani su nastavljeni. Bez obzira na okolnosti radovi na novoj zgradi FON-a ne kasne i biće završeni u roku 13. novembra ove godine - rekla je premijerka novinarima.

U planu je da se radi nova zgrada ETF-a, ali i kompleks zgrada umetničkih fakulteta - Fakultet likovne umetnosti, Muzičke umetnosti, Fakultet primenjene umetnosti.

Premijerka je najavila i postavljanje kamena temeljca za novu zgradu BioSens instituta u Novom Sadu.

- Trudimo se da investiramo u obrazovanje od predškolskih ustanova do fakulteta. Decenijama se nije ulagalo u obrazovanje kako se to radi danas - navela je ona.

Premijerka je podsetila da je završena nova zgrada Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, nova zgradu Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da će sa novom zgradom FON-a biti duplirani prostorni kapaciteti, što će omogućiti da se upiše veći broj studenata.

- FON-u je jedan od najačih fakulteta iz oblasto organizacije mendžmenta i informacionih sistema i tehnologija u Jugoistočnog Evropi - rekao je Ružić i dodao da je svake godine sve veće interesovanje za taj fakultet jer su mladi ljudi sa diplomom FON-a konkurentni na tržištu.

Dekan FON-a Milijka Suknović rekao je da je taj fakultet uspeo da dobije međunarodnu akreditičiju vodećeg akreditacionog tela ASIIN iz Nemačke.

- To znači da se diploma FON-a ne nostrifikuje, ne prevodi - rekao je Suknović.

Nova zgrada FON-a imaće više od 6.000 metara kvadratnih, a vrtednost ugovorenih radova je 6,6 miliona evra.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...