BRNABIĆ O RADU VLADE U PRVIH 100 DANA: Zadovoljna sam, ali mora još brže i bolje
Foto: Kurir TV

premijerka

BRNABIĆ O RADU VLADE U PRVIH 100 DANA: Zadovoljna sam, ali mora još brže i bolje

Politika -

Premijerka Ana Brnabić zadovoljna je radom vlade u prvih 100 dana, navodeći da se u narednom periodu rad nastavlja, još brže i bolje.

Na pitanje kako ocenjuje rad ministara i kome bi dala najveću, a kome najmanju ocenu, Brnabić je rekla da to nikada nije radila, da ocenjuje ministre pojedinačno i javno, jer su to stvari o kojima razgovaraju na sednicama vlade i sastancima.

- Zadovoljna sam radom vlade i svim što smo postigli u 100 dana, ali radimo u vanrednim okolnostima, a i Srbija je navikla da postiže rezultate koji su bili nezamislivi do pre nokoliko godina, pa se očekuje da tako nastavite, jer je lestvica visa nego bilo kada ranije - rekla je Brnabić.

U tom smislu, kako kaže, ako je Srbija 2020. godinu završila sa najboljim ekonomskim rezultatom u Evropi, očekuje se da 2021. završi među prvih tri ili pet u Evropi.

- Za vladu je to izazov, ali je dobro za zemlju, jer smo konačno navikli da razmišlamo o sebi kao o pobedniicma. Danas zemlje iz Evrope dolaze da od naš uče kako se sprovodi vakcinacija - rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da vlada, iako je zadovoljna radom, mora brže i bolje, te podsetila da je 330 mlrd dinara izdvojeno za kapitalne investicije, koji se mor ispuniti da bi rast bio 6 odsto, kao što je zacrtano.

- Zadovoljna sam, ali idemo da radimo dalje - rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track