Najnovije vesti

NAKON HARADINAJEVOG POSTERA OSVANULA SRAMNA PORUKA SRBIMA: Još jedna albanska provokacija na pešačkom mostu u Čaglavici
Foto: AP

kosovo i metohija

NAKON HARADINAJEVOG POSTERA OSVANULA SRAMNA PORUKA SRBIMA: Još jedna albanska provokacija na pešačkom mostu u Čaglavici

Politika

Na pešačkom mostu u Čaglavici osvanuo je veliki bilbord na kojem na albanskom jeziku piše "Sloboda ima ime - OVK" što je moto kampanje za podršku komandantima te bivše terorističke formacije koji se nalaze u pritvoru u Hagu.

Kampanju "Sloboda ima ime - OVK" su u novembru nakon hapšenja četvorice glavnokomandujućih OVK pokrenuli pojedini albanski umetnici i intelektualci. Ovakav postupak osudili su brojni umetnici, kako srpski tako i albanski, ali i pojedini predstavnici civilnog društva.

Osim u multietničkom selu Čaglavica, sličnih bilborda ima širom Kosova i Metohije, a srpsko stanovništvo posebno pamti onaj koji je bio zalepljen na ulazu u Kišnicu iz pravca Gračanice, piše Radio KiM.

Ubrzo nakon toga usledio je napad na Srbina Zorana Trajkovića iz tog mesta, zatim okupljanje mladih Albanaca i provokacija, a na kraju tužba protiv gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića koju je podneo odbornik u SO Gračanica Granit Gaši.

Na mestu na kojem se pojavio bilbord do jutros je bio reklamni izborni baner Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...