POŠTOVANI PREDSEDNIČE I DRAGI PRIJATELJU SI: Vulin i Selaković kineskom narodu čestitali Lunarnu novu godinu
Foto: BETA/Andrija Gavrilović, BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Praznik proleća

POŠTOVANI PREDSEDNIČE I DRAGI PRIJATELJU SI: Vulin i Selaković kineskom narodu čestitali Lunarnu novu godinu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin čestitao je danas kineskom lideru Siju Đinpingu i narodu Kine Lunarnu novu godinu.

"Poštovani predsedniče, generalni sekretaru Komunističke partije Kine, dragi prijatelju, povodom nastupajuće Lunarne nove godine, primite moje najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji razvoj, procvat i prosperitet Narodne Republike Kine i opšte blagostanje bratskog kineskog naroda", naveo je Vulin u čestitki.

Kako se navodi u saopštenju PS, on je izrazio uverenjje da Si, "mudrom i odlučnom politikom i u Novoj godini koja simbolizuje rad i uspeh, nastaviti da vodi svoju zemlju, nezaustavljivo ka ostvarenju velikog Kineskog sna".

"Poštovani druže Si Đinping, hvala Vam na principijelnom i čvrstom stavu po pitanju očuvanja državnih i nacionalnih interesa Srbije i poštovanju njenog teritorijalnog integriteta.

Srpski narod i država trajno će biti zahvalni Kini i Vama za svu podršku i pomoć koju ste nam pružili u najtežim vremenima pandemije virusa korona", istakao je Vulin, koji je i ministar unutrašnjih poslova Srbije.

On je istakao da se Pokret socijalista, baš kao i čitava Srbija, iskreno raduju svakom napretku i uspehu Narodne Republike Kine.

"Neka Nova godina Vama i Vašem narodu donese mnoga dobra i sreću. Ponosni smo na srpsko-kinesko čelično prijateljstvo! Živela Srbija, živela Narodna Republika Kina", zaključio je Vulin.

Selaković kineskom kolegi čestitao Lunarnu novu godinu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku kineskom kolegi Vangu Jiu povodom kineske Nove godine i tom prilikom poželeo dalji uspešan razvoj Kine i opštu dobrobit prijateljskom kineskom narodu.

Povodom Praznika proleća - Lunarne nove godine, Selaković je izrazio spremnost da u nastupajućoj godini, zajedno s kineskim ministrom spoljnih poslova pruži lični doprinos daljem produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Srbije i Kine. Kako je naveo u čestitki, produbljivanje saradnje biće učinjeno i kroz saradnju ministarstava spoljnih poslova, kao mostova saradnje dveju zemalja.

Naveo je da su iskreno prijateljstvo, međusobno uvažavanje, razumevanje i podrška u najvažnijim pitanjima, postojana osnova bliskih bilateralnih odnosa Srbije i Kine. Selaković je naglasio i punu posvećenost Srbije daljem jačanju saradnje u okviru mehanizma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kao i inicijative "Pojas i put", čiji je cilj globalni prioritet.

"Želim još jednom da Vam zahvalim na nesebičnoj pomoći koju je Kina uputila Srbiji u kritičnom trenutku borbe protiv kovid-19. Za nas je od posebnog značaja što nam je omogućeno da budemo prva država u Evropi kojoj su isporučene kineske vakcine, što će doprineti uspešnom suzbijanju te bolesti u našoj zemlji", naveo je šef srpske diplomatije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track