Najnovije vesti

SRAMOTA DA DECA SEDE U ZATVORU: Roditelji uhapšenih srpskih tinejdžera tvrde da tuča ispred škole nema nikakve veze sa politikom
Foto: AP

Kosovo i metohija

SRAMOTA DA DECA SEDE U ZATVORU: Roditelji uhapšenih srpskih tinejdžera tvrde da tuča ispred škole nema nikakve veze sa politikom

Politika
13:52h

Roditelji i članovi porodica srednjoškolaca, koji se nalaze u zatvoru zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, traže od nadležnih insititucija da oslobode njihovu decu iz zatvora jer je u pitanju vršnjačka tuča koja ni na koji način nije povezana sa politikom.

Jedan od roditelja Miki Marković kaže da je u pitanju školska tuča do koje nije trebalo da dođe i dodaje da bi svu decu trebalo pustiti iz zatvora.

- Nama je u interesu da se deca oslobode jer su se dešavale mnogo gore stvari gde niko nije bio privođen. Sramota je što deca sede u zatvoru. Tražimo da se sva deca oslobode i da ne budu u zatvoru i da niko ne završi u zatvoru. Jer od jedne bezazlene situacije napravili su to da je cela javnost uznemirena. I njihovi vršnjaci u školi i mi kao roditelji - rekao je Marković.

Naglasio je da je cela situacija podignuta ne viši nivo iako ceo slučaj nema nikakve veze sa politikom.

Brat jednog od uhapšenih, Bojan Živić, kaže da njegov brat nije učestvovao u tuči, otišao je u policiju kao svedok, ali je ipak uhapšen.

- Moj brat je pozvan kao svedok u policijsku stanicu. Rekli su da je u pitanju svedočenje i onda smo obavešteni da će da bude zadržan u pritvoru 48 sati. Niko ne zna zbog čega - rekao je Živić.

Prema njegovim rečima, policija je bila obaveštena o dogovorenoj tuči, ali ništa nije preduzela.

- Policija je znala za tu dogovorenu tuču. Ništa nije bilo politički, ali nije reagovala. Niko nije reagovao. Tek su posle privodili i svedoke i one koji su bili umešani u tuču. Moj brat nije bio umešan u tuču već je bio svedok. Došlo je do suđenja. Očekivali smo da će biti pušten. Ništa nisu uradili ljudi, obična vršnjačka tuča, bilo je toga mnogo kad smo bili mladi. Međutim, sada će da bude u pritvoru još 30 dana. Na osnovu čega niko ne zna. Nikakvo rešenje, ništa nismo dobili. Gledamo da se izborimo da ih što pre puste - rekao je Živić.

Zbog tuče u Lapljem Selu Osnovni sud u Gračanici odredio je pritvor do 30 dana sedmorici mladića M.R, Č.Z, L.K, B.Ž, D.N, M.J i D.T. osumnjičenim da su učestvovali u tuči.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...