ŠEF POSLANIČKE GRUPE SPS ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Zbog ekonomičnosti se zalažemo za izbore na svim nivoima
Foto: Dragana Udovičić

inicijativa

ŠEF POSLANIČKE GRUPE SPS ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Zbog ekonomičnosti se zalažemo za izbore na svim nivoima

Politika -

Socijalistička partija Srbije (SPS) pripremila je platformu za međustranački dijalog koju će izneti na sastaku kada budu pozvane sve stranke, a u njoj se nalazi više zahteva, među kojima je i održavanje izbora na svim nivoima istovremeno.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže da se u platformi nalazi i zahtev da bude povećan broj biračkih mesta kako bi što više građana izašlo na izbore.

"Smatramo da je veoma važno da parlamentarni, predsednički i gradski izbori budu održani u isto vreme, jer je to u Srbiji od uvođenja višepartijskog sistema uvek bilo, između ostalog i zbog troškova koji bi bili manji, jer na kraju krajeva, sve to ide na račun građana države", istakao je Milićević.

Prema njegovim rečima, socijalisti smatraju da bi trebalo da bude najstrože zabranjeno da se u političkoj kampanji napadaju članovi porodice i deca, jer je to moralno nedopustivo kao što se svakodnevno dešava sa porodicom i decom predsednika republike Aleksandra Vučića.

"Princip ravnomerne zastupljenosti u medijima mora obuhvatiti i kontrolu i nad Đilasovim elektronskim medijima, kao što su N1 i Nova, i štampanim medijima", naveo je Milićević.

Milićević je najavio da će u narednim danima SPS upoznati javnost i o drugim delovima platforme.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track