DOGOVOREN SAMIT SRBIJE I BIH: Cilj proširenje saradnje dveju država i svih nivoa vlasti
Foto: Printscreen

krajem proleća ili početkom leta

DOGOVOREN SAMIT SRBIJE I BIH: Cilj proširenje saradnje dveju država i svih nivoa vlasti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH saglasili su se danas u Sarajevu da u Beogradu krajem proleća ili početkom leta bude održan forum zvaničnika i privrednika dveju država s ciljem proširenja saradnje dveju država i svih nivoa vlasti.

To je saopšteno na zajedničkoj pres konferenciji posle sastanka Vučića sa članovima Predsedništva BiH, kojima je uručio donaciju od 5.000, odnosno 10.000 vakcina protiv korona virusa.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će donirane vakcine nekome spasiti život, ali i istakao da je ta donacija više od vakcina - pitanje poverenja jednih u druge i da, kako je rekao, govorimo jednim glasom jer tada smo snažniji i jači i brže možemo napred.

Vučić je rekao da je na sastanku sa članovima Predsedništva BiH inicirao veliki samit Srbije i BiH u Beogradu, koji bi okupio bi sve nivoe vlasti, ali i privrednike obe zemlje.

"To bi bio samit, najveći do sada, samit saradnje, poverenja i otvorenosti, da vidimo kako da u budućnosti šire otvorimo granice jedni prema drugima, da kamioni brže prolaze, da ljudi žive bolje", rekao je Vučić.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su odnosi Srbije i BiH svakako dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja. Za inicijativu Vučića o organizovanu političko-ekonomskom forumu u Beogradu, Dodik je rekao da je "jedna od najboljih" i da bi na tom skupu moglo da se dođe do rešenja najboljih za sve.

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović iskazali su danas zahvalnost Srbiji i Vučiću na solidarnosti. Saglasni su sa inicijativom Vučića o održavanju političko-ekonomskog foruma, uz ocenu da bi taj skup mogao biti pomak u odnosima dve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track