Najnovije vesti

SELAKOVIĆ SA ŠEFOM MISIJE SAVETA EVROPE: Ostvaren značajan napredak
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova

MINISTAR SA Flesenkemperom

SELAKOVIĆ SA ŠEFOM MISIJE SAVETA EVROPE: Ostvaren značajan napredak

Politika

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom i ocenio da je za proteklih 18 godina od prijema Srbije u Savet Evrope ostvaren značajan napredak, kao i da su preuzete obaveze skoro u potpunosti ispunjene.

Selaković je poručio da naša zemlja pridaje veliki značaj primeni programa Saveta Evrope, uključujući i zajedničke programe između Saveta Evrope i Evropske unije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ukazao je i da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, koji, kroz svoje programe, može da pomogne reformama pravosudnog sistema i sistema javne uprave.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je neophodno jačati politički dijalog među članicama Saveta Evrope.

Posebno je naveo posvećenost Srbije stabilnosti u regionu, naročito ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana preko inicijative "mini-šengen".

Dodao je da Srbija ulaže maksimalne napore da obezbedi povoljnu klimu za dijalog i rešavanje svih otvorenih pitanja, kaže, na miran i odgovoran način.

"Snažno se protivimo pokretanju procedure za prijem Kosova i Metohije u Savet Evrope, jer bi to predstavljalo kršenje Statuta i narušilo jedinstvo organizacije", rekao je Selaković.

Poručio je i da je za Srbiju prihvatljivo jedino statusno neutralno angažovanje Saveta Evrope na KiM.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o predstojećoj poseti guvernera Razvojne banke Saveta Evrope Rolfa Venzela.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...