OBIČNA LAKRDIJA: Fila o najavi Gašija da će podneti tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte
Foto: TV Pink Printscreen

kosovo i metohija

OBIČNA LAKRDIJA: Fila o najavi Gašija da će podneti tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte

Politika -

Advokat Toma Fila ocenio je danas da je najava prištinskog advokata Tome Gašija da će podneti civilnu tužbu protiv bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte i nekadašnjeg šefa Kancelarije za nestale osobe i forenziku Unmika Hosea Pabla Barajbara, samo pokušaj plasiranja priče "u službi dokazivanja velikog patriotizma kosovskoj javnosti i političarima".

- Njegove tvrdnje da je izveštaj Dika Martija lažan ne bih ni da komentarišem. Kome će da ih tuži i koga da tuži? Njegova najava tužbe je verovatno političke prirode da bi pokazao svoj, ja bih rekao, lažni patriotizam. Takvih primera je mnogo i na Kosovu, ali i u Hrvatskoj - rekao je Fila za portal Kosovo online.

Prema njegovim rečima, Gaši je dobro svestan činjenice da takva tužba nije utemeljena na pravnim principima i da od toga nema ništa.

- Sve je to obična lakrdija i komedija - ocenio je Fila.

Gaši je u utorak uveče najavio pokretanje tužbe protiv Martija zbog "lažne tužbe", a protiv Del Ponteove zbog "lažnih podataka o navodnim zločinima koje je koristila u svojoj knjizi".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track