MILAN KNEŽEVIĆ RASKRINKAO DIL ĐUKANOVIĆA I MIĆUNOVIĆA ZA IZBORE U NIKŠIĆU! Milo u panici, koristi Branu za krađu glasova!
Foto: Youtube prtscr / DNP

Intervju jednog od lidera demokratskog fronta

MILAN KNEŽEVIĆ RASKRINKAO DIL ĐUKANOVIĆA I MIĆUNOVIĆA ZA IZBORE U NIKŠIĆU! Milo u panici, koristi Branu za krađu glasova!

Politika -

Đukanović njemu treba da zahvali što je svih ovih godina, uz pomoć kriminogenih struktura povezanih sa državnim instituciama, realizovao izborne krađe koje je posle predstavljao kao svoju pobedu

Milan Knežević, jedan od lidra Demokratskog fronta, kaže u razgovoru za Kurir da su oni uvereni da će odneti pobedu na izborima u Nikšiću 14. marta, kao i da nikakava atmosfera koju kreira Milo Đukanović i DPS ne može to da spreči.

Kakav rezultat očekujete na izborima u Nikšiću? Stiče se utisak u javnosti kao da su ti izbori biti ili ne biti.

- Koalicija za budućnost Nikšića, okupljena oko DF, očekuje ubedljivu pobedu kao još jednu potvrdu trijumfa narodne volje od 30. avgusta 2020. Mi smo uvereni da smo dosadašnjim političkim delovanjem i aktivnostima u toku predizborne kampanje sigurno zaslužili podršku koja će biti veća od koalicije predvođene DPS-om. Atmosferu biti ili ne biti kreirao je Milo Đukanović i DPS jer očajničkim pokušajima žele iscenitari sukobe i predstaviti svoj neminovan poraz kao nestanak Crne Gore.

Kako ocenjujete Đukanovićevu izjavu da se u Beogradu vodi bitka za Nikšić, a da bi se na taj način osvojila cela Crna Gora?

- Đukanović je navikao da funkcionište po principu traženja spoljnog neprijatelja kako bi se samoproglašavao za zaštitnika Crne Gore. To je pre pet godina bila Moskva, sada je to Beograd. Njegova teza o nekakvoj bici u Beogradu ima osnova samo ako tu bitku vode njegova sestra i njegov sestrić, koji više vremena provode u okupatorskom Beogradu nego neki gradski funkcioneri.

Šta kažete na sastanke Dake Davidovića i Brane Mićunovića pred izbore u Nikšiću? Da li vas zabrinjava upliv tog čoveka u ceo ovaj proces?

Brano Mićunović, Miodrag Daka Davidović
foto: Aleksandar Jovanović, Printscreen

- Mićunović je neformalni gospodar političkih i bezbednosnih procesa već nekoliko decenija. Đukanović njemu treba da zahvali što je svih ovih godina, uz pomoć kriminogenih struktura povezanih sa državnim instituciama, realizovao izborne krađe koje je posle predstavljao kao svoju pobedu. Mi imamo nameru da se institucionalno obračunamo sa svim kriminalnim neformalnim centrima moći, njihovim saradnicima i saveznicima, i niko neće biti izuzet iz tog obračuna. Aktivnosti Brana Mićunovića u Nikšiću su labudova pesma jednog urušavajućeg sistema, ali i dokaz nemoći i straha zbog neumitnih procesa koji dolaze.

Davidović je važio za čoveka koji je svojevremeno podržavao opoziciju u Crnoj Gori, ali se sada sve glasnije može čuti da je on Milov čovek.

- Mogu reći da Daka Davidović nikad, nijednim centom, nije podržao ni Milana Kneževića, niti politički subjekt koji ja predvodim, i pozivam sve koji imaju dokaze da ih odmah dostave, a ja ću se istoga trenutka povući iz politike. Ono što jeste simptomatično to je da u trenutku kad je Davidović izneo monstruozne, neosnovane, optužbe da je Aleksandar Vučić učestvovao u pripremanju njegovog atentanta, istog dana je i Milo Đukonović napao i Vučića i DF. Svi oni koji trenutno napadaju Vučića bili su u mnogo prisnijim i ljudskim odnosima sa njim, nego ja. Suština je da ja svoj odnos sa predsednikom Srbije ne gradim na interesnim pozicijama, već na jasnim nacionalnim i partnerskim osnovama za dobrobit i Crne Gore i Srbije. Ja u Beogradu ne gradim nikakve zgrade, nemam poslovnu imperiju za razliku od Đukanovićevog sestrića ili Davidovića, i zbilja se ne može logički objasniti kako je to Vučić organizvao atentat na Davidovića i ugrozio crnogorsku nezavisnost kad, evo, Davidović ima toliko poslovnih projekata po Srbiji. Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track