ŠAPIĆ PODRŽAO VUČIĆA: Objavio mapu KiM sa srpskom zastavom FOTO
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

na svom Fejsbuk profilu

ŠAPIĆ PODRŽAO VUČIĆA: Objavio mapu KiM sa srpskom zastavom FOTO

Politika -

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, postavio je na svom Fejsbuk profilu mapu Kosova i Metohije u bojama srpske zastave.

"Pošto je EU osudila objavu predsednika Vučića, jer je na teritoriju naše južne pokrajine stavio zastavu Srbije i što je Kosovo nazvao našim krstom, a ne bremenom, u znak podrške stavu predsednika, istu mapu i sam postavljam, i jasno i glasno kažem - Kosovo je Srbija", napisao je Šapić.

Vučić je 17. marta, na godišnjicu Martovskog pogroma, na Instagramu objavio mapu Kosova prekrivenog srpskom zastavom sa grbom.

"Kosovo nije naše breme, već naš krst, a sa krsta se bolje, nego ispod njega, vidi vaskrsnuće. Živela Srbija", napisao je Vučić u objavi.

On je naglasio da Srbija nikome ne preti, ali da je naučila lekciju iz vremena kada je bila gubitnik te da nikome više neće dopustiti da krene na Srbe, ma gde živeli.

Vučić je poručio da Srbija neće dozvoliti da se ikada više ponovi pogrom nad njenim narodom kao što je bio 17. marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja