01:44

Vučić obilazi izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac

predsednik obišao radove

LAKO JE REĆI ZATVORITE SVE! Vučić: Danas stiže 100.000 prve komponente Sputnjik V, a MILION DOZA Sinofarma između 5. i 10. aprila!

Politika -

BEOGRAD - Danas u Srbiju stiže 100.000 Sputnjik V vakcina, a između 5. i 10. aprila treba da stigne još milion kineskih vakcina Sinofarm, rekao je predsednik Srbije Alekandar Vučić danas u okviru posete i obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak - Lajkovac.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara oko vakcina kazao da svaki dan moli ambasadorku Kine Čen Bo da isporuka kineskih vakcina bude što pre odnosno oko 1. aprila, kako bi mogli građani Srbije ubrzano da se vakcinišu.

"Molim ambasadorku, i ona ne zna više kako da bude pristojna a da mi ne spusti slušalicu, molim da to bude oko 1. aprila da bismo ubrzano mogli da vakcinišemo. Tu nam je svaki dan veoma značajan, rekao je Vučić.

- Lako je reći zatvorite sve... I zato sam zahvalan lekarima koji to razumeju - rekao je Vučić govoreći o koroni i ekonomiji.

01:44

Vučić obilazi izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac

Imamo problem, ja razumem lekare i epidemiologe. Ali s druge strane, mi moramo i da radimo, da gradimo puteve, da bismo imali rast. Sutra kada se budemo vakcinisali, kada bude revakcinisano više od 2,5 miliona ljudi, onda će doći da traže pare kao da smo mi krivi za pandemiju, reći će "dajte nam pare, omogućite nam da živimo", i to ljudi moraju da razumeju. - zaključio je Vučić.

On je dodao i da je najviše zaraženih od korone obolelo od britanskog soja, oko 75 odsto zaraženih, za koji kaže da je mnogo infektivniji i smrtnonosniji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track