PREMIJERKA ANA ODGOVORILA ŠTA RADI U ZAJEČARU: Nije funkcionerska kampanja, ovde sam već 4. put (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen, Ana Brnabić

Zaječar u vakcinaciji iznad republičkog proseka

PREMIJERKA ANA ODGOVORILA ŠTA RADI U ZAJEČARU: Nije funkcionerska kampanja, ovde sam već 4. put (FOTO)

Politika -

ZAJEČAR - Premijerka Ana Brnabić izjavila je da njena današnja poseta Zaječaru nije funkcionerska kampanja, jer nije prvi put u poseti tom gradu, a svaki put kad je dolazila, kao i danas, ističe, reč je bila o važnim i uspešnih projektima u tom gradu, na koje želi da skrene pažnju.

"Mogli biste da me optužite za funkcionersku kampanju da je meni ovo prvi put u Zaječaru, od kada sam postala predsednica vlade, ali s ozbirom da mi je četvrti put, verujem da ne možete", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je istakla da je u Zaječar došla da skrene pažnju na neke izuzetno važne stvari, poput toga da je u Zaječaru čak 110 mladih dobilo prvi posao kroz program "Moja prva plata", od toga samo u Fabrici mernih transformatora njih 18, da je privreda sve jača i otpornija.

"Mislim da to nije funkcionerska kampanja, već da time skrećem pažnju na jedan izuzetno dobar primer koji treba svi da prate", rekla je Brnabić.

Dodala je da joj je drago što je upoznala mlade ljude koji su dobili posao zahvaljujući programu vlade i PKS-a, i koji će, po svemu sudeći, ostati zaposleni u toj fabrici.

Premijerka je zahvalila Privrednoj komori Srbije koja je pokrenula inicijativu da svi privrednici koji učestvuju u programu "Moja prva plata" izdvoje makar još dodatnih 13.000 dinara, za platu mladima, na 24.000 koliko je izdvojila vlada.

"Ne mislim da sam u funkcionerskoj kampanji, već da je važno ovo što radim danas u Zaječaru. Važno je da dođem ovde i da pozovem građane na vakcnaciju, da kažemo da to dosta dobro ide u Zaječaru i da je to za pohvalu", rekla je Brnabić i dodala da su svi navikli da istok kaska za ostatkom Srbije, što više nije slučaj.

Ona je navela i da se ne stidi što je član SNS i što radi za svoju stranku, ali uvek, ističe, van radnog vremena.

"Vikendima, uveče, ali nikada u toku radnog vremena. I SNS je u tom smislu dala jedan drugačiji pogled na to šta je funkcionerska kapmpanja, šta je stranka, a šta morate da radite za državu", rekla je Brnabić. Inače, lokalni izbori u Zaječaru održavaju se 28. marta.

Premijerka je obišla danas u Zaječaru i nove punktove za vakcinaciju kod Doma kulture Kotlujevac i izrazila zadovoljstvo zbog toga kako napreduje proces vakcinacije u tom gradu koji je, kaže, i malo iznad republičkog proseka. "To je fenomenalno, ali ima još dosta mesta za unapređenje svuda", rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska punktova.

Ona je rekla da je posebno zaodovljna tempom vakcinacije u starosnoj kategoriji od 65 -74 godina, u kojoj je čak 46 odsto građana vakcinisano, što je, kaže, odlično i važno jer je reč o ugroženoj i prioritetnoj kategoriji.

"Treba da radimo na vakcinaciji starijih od 75 godina, tu imamo samo 35 odsto vakcinisanih", dodala je Brnabić. Ona je ukazala da je važno da se svuda radi upravo ono što se radi u Zaječaru, da se uđe usvako selo, razgovara sa građanima. "Pitala sam jednu baku kako je došla na red za vakcinu, i rekla mi je da je komšinica prijavila... Svi zajedno treba da se mobilišemo, da obezbedimo da se što više starih vakciniše, kako bi bili bezbedni", rekla je premijerka.

Brnabić je pozvala sve da se vakcinišu i ponovila da je vakcinacija važna i za privredu, ekonomiju, za povratak u normalan život. "Da nastavimo da guramo kao u 2020. godini. Sreća i u ovoj godini nam dobro ide, ali to je do svih nas, da zajedno nastavimo napred", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track