VUČIĆ POKAZAO KAKO IZGLEDA VOZ ZA NS: Naručili smo 2 dabl deker kompozicije iz Švajcarske! Komfor, evo kako izgledaju sedišta FOTO
Foto: TV Pink Printscreen

predsednik na 51. kilometru pruge u beški

VUČIĆ POKAZAO KAKO IZGLEDA VOZ ZA NS: Naručili smo 2 dabl deker kompozicije iz Švajcarske! Komfor, evo kako izgledaju sedišta FOTO

Politika -

BEŠKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je danas, obilazeći radove na izgradnji vijadukta i deonice brze pruge Beograd-Novi Sad u Beški, kako će izgledati vozovi koji će saobraćati ovom trasom!

1 / 8 Foto: Tanjug Printscreen

- Kad budem išao za Novi Sad, ići ću vozom... Nemam računa da idem autom pa kad idem i sa ovim momcima što me čuvaju ne možemo za manje od 45 minuta... To će značiti i za ove ljude koji hoće u Novi Sad na kafu ili ručak... - rekao je predsednik dodavši da će tu biti i taksi stanica pa će i posao moći brzo da se završi.

Vučić je pokazao i fotografije dve kompozicije dabl-deker vozova naručenih iz Švajcarske za koje je dodao da je reč o izuzetno komfornim vozovima...

Aleksandar Vucic, obilazak radova, Beska
foto: Tanjug Printscreen

... posle čega je pokazao i fotografije unutrašnjosti tih vozova, odnosno kako izgledaju i sedišta...

Aleksandar Vucic, obilazak radova, Beska
foto: Tanjug Printscreen

Rusi od septembra grade i Dispečerski centar za železnicu

Kompanija RŽD Internešnel je najavila da će u septembru početi da gradi novi Dispečerski centar za upravljanje železnicom u Srbiji. Vučić se tokom obilaska gradilišta interesovao kada će Rusi, koji izvode radove na toj deonici, početi da grade i najmoderniji Dispečerski centar za upravljanje srpskim prugrama, a direktor RŽD Internešnel u Srbiji Mansurbek Sultanov najavio je će ugovor za prvu fazu projekta biti zaključen u junu i da će fizički radovi krenuti u septembru.

Aleksandar Vucic, obilazak radova, Beska
foto: Tanjug Printscreen, Printscreen Tanjug

Sultanov je kazao da će ceo projekat Dispečerskog centra, koji ima više faza, biti završsen do kraja 2023. godine, kada će se iz novog centra u Makišu pokrivati cela mreža sprskih pruga. Vučić je istakao da će novi Dispečerski centar biti od presudnog značaja za razvoj srpskih železnica, pošto će se tako ostvariti potpuna kontrola nad želzničkim saobraćajem.

"Imaćemo veću uštedu i sigurnost, znaćemo koje pruge i vozovi su zauzeti, imaćemo punu kontrolu", naglasio je Vučić.

1 / 7 Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik je tom prilikom prisustvovao i polaganu koloseka kod Beške, a direktor kompanije RŽD Internešnel Sergej Pavlov mu je rekao da to radi mašina koja je veoma brza u polaganu pruge i nazvao je "ruskim Ferarijem".

U okviru deonice Stara Pazova-Novi Sad gradi se i tunel Čortanovci za dva smera ukupne dužine 2,2 kilometra, kao i vijadukt od tri kilometra. Izgradnja brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada počela je 2017. godine, a ukupna vrednost radova je nešto veća od 580 miliona dolara. Na toj deonici ukupno će biti izgrađeno 28 objekata, među kojima su galerije, nadvožnjaci, podvožnjaci, pothodnici, vijadukti i mostovi. Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd - Budimpešta kroz Srbiju je oko dve milijarde dolara, a pruga kroz Srbiju biće duga oko 184 kilometara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track