GLIŠIĆ POSLE ZATVARANJA BIRAČKIH MESTA: SNS ima apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću, u Preševu se borimo za treći mandat
Foto: Printscreen

GLIŠIĆ POSLE ZATVARANJA BIRAČKIH MESTA: SNS ima apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću, u Preševu se borimo za treći mandat

Politika -

Predsednik Izbornog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić obratio se javnosti posle zatvaranja biračkih mesta u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu.

Biračka mesta su zatvorena u 20.00, a prema poslednjim podacima u Kosjeriću je glasalo više od 72 odsto birača, u Zaječaru 50 odsto dok je u Preševu na birališta izašlo oko 36 odsto upisanih glasača.

Glišić je saopštio da je u Kosjeriću SNS osvojila 67.23 odsto glasova, u Zaječaru 47 odsto, dok je lista Aleksandar Vučić - Za budućnost Preševa osvojila šest odsto glasova.

"U Preševu se trenutno borimo za treći mandat, dok dva imamo sigurno. Želeo bih da čestitam svim učesnicima današnjih izbora. Apsolutno je jasno da će SNS imati apsolutnu većinu i u Zaječaru i u Kosjeriću. Želim i da se zahvalim svim građanima koji su u neverovatnom broju izašli na izbore, i da im obećam da će Srpska napredna stranka u naredne četiri godine vrlo odgovorno i požrtvovano raditi da ispuni sve što je obećano", poručio je Glišić.

On je dodao da su izbori protekli u najboljem redu, pa se osvrnuo na tvrdnje opozicije da je SNS dovodila pristalice u gradove gde se glasalo.

"Ja vam još jednom kažem, svako može da dovede članove. Ja sam u Lučanima gledao kako Boško Obradović izvodi svoje članove, kako Đilas ide kod svojih članova i traži da izađu na izbore. Da li ste nas čuli da smo im to zamerili? Pa niste. Obišao sam i štand na kom su bili aktivisti iz Čačka. Pa šta ako su bili. Valjda su iz iste stranke, i imaju pravo da dođu. Niko nikome ne brani da dođe i da podrži svoje političke istomišljenike. Samo nama branite to pravo. Stvarno ne znam šta je tu toliko tragično i strašno", jasan je bio Glišić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track