PREMIJERKA ANA SE SASTALA SA BRITANSKIM MINISTROM: Razgovarali o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje
Foto: Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

ostvareni dobri uslovi za unapređenje odnosa

PREMIJERKA ANA SE SASTALA SA BRITANSKIM MINISTROM: Razgovarali o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejemom Stjuartom o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje u brojnim oblastima sa UK.

Ana Brnabic
foto: Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić je istakla da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da je neophodno usmeriti napore na dalje unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje, navodeći da je Srbija zainteresovana za povećanje investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva i saradnju na realizaciji strateških projekata koji su u planu.

Govoreći o zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena kao jednom od prioriteta Vlade Srbije, premijerka Brnabić je izrazila uverenje da će biti uspostavnjena intenzivnija saradnja u ovoj oblasti, naglasivši da saradnja sa partnerima iz UK može biti od velikog značaja u izgradnji zelene ekonomije i zelene energetike.

Ana Brnabic
foto: Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Ministar Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, potvrdivši da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za jačanje saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

Sagovornici su zaključili da je u borbi protiv pandemije i Srbiji i UK fokus na daljoj masovnoj imunizaciji stanovništva, kao jedinom načinu da se što pre uspostave normalni životni tokovi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track