Najnovije vesti

VULIN LJUT KAO RIS, ODGOVORIO ŠIBU: Ovakva izjava ne priliči nemačkom ambasadoru! Bombardovanja Srbije i 1941. i 1999. su zločini
Foto: MUP

Reagovanje

VULIN LJUT KAO RIS, ODGOVORIO ŠIBU: Ovakva izjava ne priliči nemačkom ambasadoru! Bombardovanja Srbije i 1941. i 1999. su zločini

Politika
14:22h

Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji, izjavio je Vulin

BEOGRAD - Ministar i predsednik PS Aleksandar Vulin poručio je danas da izjava Tomasa Šiba ne priliči ambasadoru Nemačke i ukazao da su zločine predstavljali bombardovanje Srbije 1941. kao i 1999. godine.

Vulin je rekao da bi 6. aprila, na dan kada je Nemačka u Drugom svetskom ratu ubila desetine hiljada Beograđana, Šib morao da obilazi groblja i polaže vence, a ne da pravda aprilsko bombardovanje Srbije 1999. godine.

"Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji", izjavio je Vulin, saopštio je Pokrtet socijalista.

Vulin ocenjuje da je i komadanje Srbije 1941. bio zločin, kao i komadanje Srbije 1999. i da je 1999. SR Jugoslavija napadnuta zbog odbijanja da potpiše svoj nestanak u Rambujeu i zbog odnosa prema, kako kaže, "šiptarskoj manjini".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...