Najnovije vesti

OSEĆAM SE PONIŽENO I PORAŽENO! Oglasio se otac tinejdžera kog su Albanci tukli i šutirali ispred kuće u Gračanici! VIDEO
Foto: printscreen YT/Kosovo Online

policija pustila nasilnike

OSEĆAM SE PONIŽENO I PORAŽENO! Oglasio se otac tinejdžera kog su Albanci tukli i šutirali ispred kuće u Gračanici! VIDEO

Politika
19:50h

"Mog sina su napala trojica odraslih ljudi, na putu za kući. Osećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj devetnaestogodišnji sin zaslužio da bude meta tog zverskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zveri, napali su ga bez ikakvog povoda.

Trojica odraslih ljudi tukla su i šutirala golobradog i golorukog mladića koji se šetao sa svojom sestrom i devojkom",  rekao je Dejan D. iz Gračanice novinarima ispred policijske stanice tvrdeći da je njegov sin pretučen u sredu uveče od strane Albanaca.

Incident se po rečima mladićevog oca dogodio pokraj nekadašnjeg preduzeća “Voćar” sada fabrike za preradu pečuraka koja je u albanskom vlasništvu.M ladića koji je bio u društvu devojke i sestre napala su po rečima njegovog oca - tri Albanca koja su, kako je saznao, stigla autom iz Prištine.

- Sve se dogodilo na pedesetak metara od kuće. Moj sin je sa devojkama na putu za kući seo na klupici pokraj staze koja vodi kroz selo, gde su popili piće a potom nastavili put kada su im Albanci preprečili put i Luku počeli da tuku i šutiraju. Kako su mi ispričali, mada su još uvek sve troje u šoku, napadači su imali i metalne šipke - rekao je Dejan, revoltiran odnosnom policije, koja je okaraktersala incident kao svađu i to zbog nesporazuma, odnosno “jezičke barijere”.

- I sve da je ta klupa u vlasništvu te fabrike, niko nema pravo da nekoga pretuče zato što je seo na nekom mestu dostupnom prolaznicima a pogotovu ne da ga udara metalnim predmetima i šutira. Apsolutno sam ponižen i poražen onim što se događa a pogotovu što se napadači stavljaju u ulogu žrtve jer ih je navadno moj sin znatno mlađi i goloruk napado. Tako su to predstavili u policiji gde su posle saslušanja nasilnike pustili a mene ubeđivali da ne dižem tenzije - rekao je revoltiran Dejan juče zbog događaja u kojem je, , njegov sin povređen ni kriv ni dužan.

I dok mladić koji se nalazi u gračaničkom kliničko bolničkom centru nije u stanju zbog stresa da svedoči o događaju i i čije se zdravstveno stanje prati, u centru Gračanice danas je zbog ovog događaja održan protest njegovih rođaka i komšija.

Drug ga branio

Prema nezvaničnim saznanjima dok su trojica Albanaca tukla Luku, devojke u njegovom društvu su vrištale i dozivale pomoć. I sam mladić je pokušao da pozove oca, ali neuspešno, dok je jedna od devojaka uspela da pozove Lukinog druga, koji je odmah došao i pokušao da spreči batinanje druga, ali je i sam zadobio povredu ruke.

- Danas su pretukli moje dete, sutra će nečije drugo a policiija nas umiruje. To je strašno i sramotno - ističu meštani ovog mesta na centralnom Kosmetu opominjući na učestalost napada na srpsku decu širom pokrajine. Ističući nezadovoljstvo zbog rada policije meštani i roditelji preučenog Luke D. uzdaju se u rad tužilaštva, ali i opominju da neće dozvoliti više da se njihova deca nađu na meti bezrazložnih napada.

I dok u kliničko bolničkom centru u Gračanici ističu da je mladić zadobio kontuziju grudnog koša, odnosno abdomena i da ima hematom u predelu levog oka, politički predstavnici Srba na KiM osudili su ovaj napad na srpskog mladića koji je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović okarakterisao etnički motivisanim.

- Neverovatna je ta hrabrost da neko dođe sa strane i jednostavno zaustavi našu decu i prebije ih na licu mesta. To je nešto što je nedopustivo i policija mora da spreči takve događaje-istakao je predsednik Popović.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...