DEMOKRATE U ŠOKU: Lutovac i Paunović se rugaju demokratama!
Foto: Nemanja Nikolić

POLITIKA

DEMOKRATE U ŠOKU: Lutovac i Paunović se rugaju demokratama!

Politika -

Nekadašnji potpredsednik DS vratio se u stranku koju je morao da napusti jer se oglušio o odluku o bojkotu

Nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović - jedan od najvećih zagovornika bojkota koji je ipak prošle godine nastupio na lokalnim izborima, nakon čega je otišao iz DS - ponovo je deo te stranke!

Ova vest skandalizovala je starosedeoce u redovima demokrata, koji poručuju da su iznevereni svi birači koji su podržavali i verovali u bojkot.

Naime, Predsedništvo demokrata, sa liderom Zoranom Lutovcem na čelu, jednoglasno je donelo odluku da se grupa građana koju predvodi Paunović integriše u DS, a odluka će biti verifikovana na prvoj narednoj sednici glavnog odbora stranke. Kako objašnjavaju, "DS nastavlja sa unutrašnjom reformom, formiranjem opštinskih, gradskih i okružnih odbora".

Saša Paunović, Zoran Lutovac
foto: Medija Centar, Beta/Dragan Gojić

Ova odluka rukovodstva izazvala je gnev dobrog dela demokrata.

- Ovo je šamar svim članovima stranke koji su poštovali odluku stranačkih organa o bojkotu izbora i još jedan u nizu jeftinih političkih poteza u DS. Moglo je to da se predvidi još kada je Paunović napuštao stranku, da je sve to unapred bilo dogovoreno van prostorija stranke, jer se očito radi o tuđem interesu - kaže izvor Kurira iz redova demokrata.

Dodaje da pod aktuelnim rukovodstvom s Lutovcem na čelu DS čini sve da postane stranka kojoj građani ne mogu da veruju.

Demokrata Slobodan Milosavljević poručuje da je Lutovčev potez da vrati Paunovića - sramotan.

- Nikada i nikome političke prevare i marifetluci nisu doneli ništa dobro. Od starta se znalo kakvi su planovi i dogovori Lutovca i Paunovića. Sramno i nedostojno DS.

Prozivke na Tviteru

Prozvala ga i Tadićeva savetnica

Marina Komad, savetnica lidera SDS Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika DS, oplela je po Lutovcu.

- Rezultat bojkota lokalnih izbora u Paraćinu - skoro ceo odbor DS prešao u Đilasovu stranku, a Paunović se vraća u DS. Drugi optuživani zbog izlaska na lokalne izbore, a DS je u "bojkot eliti". Tako ne izgleda rušenje režima, već finale decenijskog procesa rušenja DS i opozicije - napisala je ona na Tviteru.

Foto/Source:Nemanja Nikolić/ I. Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track