Najnovije vesti

MILOŠ JOVANOVIĆ: Rasvetliti u potpunosti optužbe i navode za podvođenje maloletnica i pedofiliju u Jagodini
Foto: Marina Lopičić

reagovanje

MILOŠ JOVANOVIĆ: Rasvetliti u potpunosti optužbe i navode za podvođenje maloletnica i pedofiliju u Jagodini

Politika

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je danas da nadležni javni tužilac mora odlučno da reaguje na izjave o pedofiliji u Jagodini.

Kako je rekao, tužilac mora da reaguje na javna svedočenja i navode o podvođenju maloletnica, organizovanoj maloletničkoj prostituciji i pedofiliji u Jagodini, hitnim pokretanjem sprovođenja istražnih radnji radi utvrđivanja istine.

- Hitnost i potpuno obaveštavanje javnosti o svim preduzetim merama i toku istrage su neophodni jer je najšira javnost opravdano uznemirena teškim optužbama izrečenim na račun nosilaca važnih državnih funkcija. Ovaj slučaj optužbi za podvođenje maloletnica ne sme da ostane bez jasnog epiloga i zakonskog sankcionisanja odgovornih, jer ono što je već danas svima potpuno jasno jeste da se radi ili o teškim krivičnim delima ili o lažnom prijavljivanju - rekao je Jovanović.

Podsetio je i da je 3. jula 2002. godine SRJ zakonom potvrdila i ratifikovala Fakultativni Protokol o prodaji dece, dečjoj prostituciji i dečjoj pornografiji, uz Кonvenciju o pravima deteta Ujedinjenih nacija, čime je zabrana i sankcionisanje dečje prostitucije postala međunarodna obaveza Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...