Cvetković: Kasnije sam čuo da sude Tamburkovskom
Foto: KURIR

Kriv mu Kurir

Cvetković: Kasnije sam čuo da sude Tamburkovskom

Politika -
Prema eks-premijeru, zajedniča firma je osnovana 2005. godine, ali 12 meseci nakon toga doprle su informacije da Tamburkovski ima problema u Makedoniji sa sudom

BEOGRAD - Bivši premijer Mirko Cvetković, povodom navoda Kurira da je radio sa kriminalcima, rekao je da je kasnije saznao da se protiv njegovog poslovnog partnera vodi sudski postupak. Cvetković je rekao, komentarišući navode našeg lista, da je od 2005. do 2008. godine imao zajedničku firmu sa bugarskim kontroverzim biznismenom Vladislavom Tamburkovskim, da je tog čoveka upoznao kada se bavio privatnim biznisom i da su započeli saradnju koja je brzo raskinuta.

"Čovek o kome je reč radio je i za Svetsku banku pa se optužba može shvatiti kao da je upućena i Svetskoj banci da je sarađivala sa kriminalcem", mišljenja je eks-premijer. Kako je za Tanjug objasnio Cvetković, on je sa Tamburkovskim zajedno radio na projektu koji je finansirala Svetska banka koji je uspešno završen. Kasnije su, sa još jednim partnerom, odlučili da nastave saradnju osnivajući zajedničku firmu.

Prema Cvetkoviću, ta zajedniča firma je osnovana 2005. godine, ali 12 meseci nakon toga doprle su informacije da Tamburkovski ima problema u Makedoniji sa sudom."Tražili smo da on izađe iz firme, aprila 2007. godine podneo je zahtev da izađe iz firme, što je potvrdila skupština (firme) nakon dva meseca", kazao je Cvetković. Nakon toga, kako je bivši čelnik Vlade Srbije obajsnio, postao je ministar finansija, pa je firma ostala na jednom čoveku, nije mogla da funkcioniše i pokrenut je postupak njenog gašenja.Firma je ugašena 2008. godine, zaključio je Cvetković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track