VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM EK: Razgovor o ubrzanju evrointegracionog puta i realizaciji najvećeg infrastrukturnog projekta
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

predsednik u radnoj poseti briselu

VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM EK: Razgovor o ubrzanju evrointegracionog puta i realizaciji najvećeg infrastrukturnog projekta

Politika -

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Briselu sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon de Lajen, sastanak dvoje najviših zvaničnika Srbije i EU je u toku u zgradi Berlamon, sedištu Evropske komisije.

Na agendi razgovora je ubrzanje evrointegracionog puta Srbije kroz primenu nove metodologije pristupanja kao i kroz ubrzanje reformskih procesa, a naročito napretka valdavine prava u Srbiji.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, juče je najavio da se sa fon der Lajen razgovarati i o realizaciji "najvećeg ikada infrastrukturnog projekta" koji bi uz pomoć EU trebalo da se realizuje i "promeni" Srbiju.

Nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije ima sastranak sa komesarom za proširenje EU, Oliverom Varhejijem, a zatim i radni ručak sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom.

U nastavku drugog dana radne posete sedištu EU, Aleksandar Vučić se sastaje sa izvestiocem Evropskog parlameta za Srbiju, Vladimirom Bičkom, a posetu Briselu završava sastankom sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track