Najnovije vesti

DAČIĆ: Moguće da je Ajhorst napisala non-pejper o Kosovu, ali nije mogla sama!
Foto: Damir Dervišagić

predsednik Skupštine Srbije

DAČIĆ: Moguće da je Ajhorst napisala non-pejper o Kosovu, ali nije mogla sama!

Politika

BEOGRAD - Zbog čvrstog stava o nepriznavanju Kosova, Srbija je bila izložena raznim non-pejperima, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji nije isključio mogućnost da je Angelina Ajhorts napisala najnoviji ''non-pejper'' o rešavanju kosovskog pitanja jer je, kako kaže, ona godinama neposredno učestvovala u dijalogu Beograda i Prištine.

Dačić je rekao za TV Pink da je Ajhorst, koja se pominje kao navodni autor tzv.''non-pejpera'' Nemačke i Francuske o rešavanju kosovskog pitanja, ''svih ovih godina držala vezu i sa Beogradom i sa Prištinom'', ali da ona nije mogla sama da napiše taj dokument i da se verovatno sa nekim konsultovala.

''Pojavila se pandemija raznih non-pejpera, to se gurne u etar i onda Priština kaže da je sve to namestio Beograd, da imamo tajne veze i papire, a u suštini nijedan od tih papira nama ne odgovara'', kazao je Dačić.

Naglasio je da Beograd od starta pregovora sa Prištinom ima jasna opredeljenja da neće priznati nezavisnost Kosova, ali da želi da razgovara o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Dačić je ocenio da stavovima o nedolasku 11.maja na nastavak dijaloga sa Beogradom, Kurti ponižava EU usred Brisela.

''Naša pozicija je principijelna i oštra, ali je konstruktivna i nije negatorska, nismo tu da uništimo dijalog već da damo doprinos dijalogu i da ponekad odćutimo na nešto na šta bi trebalo da reagujemo histerično'', rekao je Dačić.

Dodao je da je Priština ''najveća opasnost'' za nastavak dijaloga i da uživa odgovarajuću podršku zapadnih zemalja koje ne osuđuju izjave prištinskih zvaničnika.

Bonus video:

HOLIVUDSKO HAPŠENJE U PANČEVU I VRDNIČKOJ ŠUMI: Ovako se Gnev sručio na dilere (VIDEO)
00:31

HOLIVUDSKO HAPŠENJE U PANČEVU I VRDNIČKOJ ŠUMI: Ovako se Gnev sručio na dilere (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...