OVAKVA SLIKA PREMIJERKE BRNABIĆ RETKO SE VIĐA: Opušteno! Posle Vrela produžila u Jabučje, meštani čekaju u redu za vakcine (FOTO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić

obišla punkt za vakcinaciju

OVAKVA SLIKA PREMIJERKE BRNABIĆ RETKO SE VIĐA: Opušteno! Posle Vrela produžila u Jabučje, meštani čekaju u redu za vakcine (FOTO)

Politika -

LAJKOVAC - Premijerka Ana Brnabić obišla je danas punkt za vakcinaciju u najvećem selu u opštini Lajkovac - Jabučje, gde je samo za danas za vakcinu protiv kovida 19 prijavljeno između 50 i 100 meštana.

Ispred punkta, premijerka je zatekla meštane tog sela, koji srtpljivo u redu čekaju da prime vakcinu. Brnabić se građanima zahvalila što su se odazvali pozivu na imunizaciju, ističući da je to jedini način da zajedno pobedimo virus korona i vratimo se normalnom životu, proslavama, okupljanjima.

Prema njenim rečima, vakcinacija je stvar odgovornosti i solidarnosti. "Oni koji su se vakcinisali štite i sebe i one koji nisu vakcinisani", kazala je ona okupljanim građanima.

Ana Brnabić, Vrelo, Jabučje
foto: Tanjug/Rade Prelić

U razgovori sa medicinskim timom u vakcinalnom punktu, premijerka se raspitivala da li vlada i država mogu da učine još nešto kako bi se što veći broj ljudi vakcinisao što pre. Medicinski tim ju je informisao da za sada imaju sve što im je potrebno, kao i da su građanima na raspolaganju sve vakcine, kao i u celoj zemlji. Dodali su da je u početku vakcinacije u celoj opštini Lajkovac bila otežana, ali da poslednjih dana vlada sve veće interesovanje.

Sa premijerkom su punkt kod Lajkovca obišli ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik opštine Ub Darko Glišić. Lončar je rekao da će biti poslate dodatne medicinske ekipe, kako bi mogla da se obavlja pojačana vakcinacija u svim mesnim zajednicama u Lajkovcu.

Odgovarajući da na pitanje meštanina koji ga je zamolio da mu "prostim seljačkim jezikom" objasni šta je vakcina i kako može uticati na organizam, Lončar je rekao da vakcina sprečava korona virus da se veže za ćelije i dovede do teškog kliničkog stanja.

Ćaskanje: Premijerka na stadionu u Vrelu
Ćaskanje: Premijerka na stadionu u Vrelu foto: Tanjug/Rade Prelić

"Vakcina pomaže organizmu da odgovori ukoliko se neko i zarazi, da ne dođe do teškog stanja, oslaska u bolnicu, respiratora, i, ne daj bože, smrti", rekao je Lončar. Zaključno sa jučerašnjim danom, u opštini Lajkovac, prvom i drugom dozom, ukupno je vakcinisano 3.646 građana, što je 17 odsto od ukupnog punoletnog stanovništva.

Prvu dozu primilo je 2.031 Lajkovčanin, dok je revakcino 1.615 građana.

Brnabić obilazi punkt u Jabučju kako bi apelovala na građane da se u što većem broju i što pre vakcinišu, a kako je rekao predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković selo Jabučje je izabrano upravo zato što je najveće u toj opštini i ima više o 2.000 stanovnika, a po površini je veće i od samog Lajkovca. Brnabić će danas posetiti i punkt u selu Rajković u opštini Mionica, a prethodno je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obišla selo Vrelo kod Uba.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track