BRNABIĆEVA DANAS NA DELFI FORUMU U ATINI: Premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta
Foto: Ana Paunković

od 10. do 15. maja

BRNABIĆEVA DANAS NA DELFI FORUMU U ATINI: Premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas na Ekonomskom forumu Delfi u Atini.

Tokom boravka u glavnom gradu Grčke, premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta. Brnabić će se u okviru posete sastati sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou, najavila je Vlada Srbije.

Na marginama Foruma, u 13 časova, planiran je bilateralni sastanak premijerke Brnabić sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem. Šesti ekonomski forum u Delfima održava se od 10. do 15. maja, u hibridnoj formi.

Otvarajući skup, osnivač foruma Simeon Comokos naglasio je značaj kolektivnih globalnih napora u kreiranju budućeg poretka, navodeći da je Forum posvećen razvoju Evrope i sveta i nastoji da se potvrdi kao "svetionik nade", međunarodna platforma združenih znanja i preporuka.

Evropski komesar za promociju evropskog načina života Margaritas Šinas poručio je na otvaranju da se Evropa i svet nalaze na kritičnom raskršću u eri nastajanja novog poretka, uz teške posledice pande mije virusa korona.

"Profil naše zajedničke budućnosti odrediće stepen naše spremnosti da radimo zajedno", rekao je Šinas pre dva dana u Delfima. Pokrovitelj Foruma je predsednica Grčke Katerina Sakelaropoulou, a odvija se kroz sedam diskusionih tema, u više od 350 sesija. Ovog puta, Forum se održava u godini u kojoj Grčka obeležava dva značajna jubileja - 200 godina od početka oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti (1821-1834) i 40 godina od pridruživanja Evropskoj uniji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track