VULIN PUTUJE U MOSKVU: Sastaje se s Patruševim, Putinovom desnom rukom i čovekom od poverenja
Foto: Zorana Jevtić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije

VULIN PUTUJE U MOSKVU: Sastaje se s Patruševim, Putinovom desnom rukom i čovekom od poverenja

Politika -

Ministar u Vladi Srbije posetiće i Salon bezbednosti Kompleksna bezbednost 2021

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin od četvrtka, 13. maja, boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Ruskoj Federaciji, tokom koje će sa ruskim zvaničnicima razgovarati o unapređenju i daljem jačanju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Tokom posete Moskvi, ministar Vulin sastaće se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim i prvim zamenikom ministra unutrašnjih poslova Aleksandrom Gorovojem, saopštio je MUP.

Patrušev je jedan od najbližih Putinovih saradnika. Radili su zajedno, poznaju se drugi niz godina, čak četiri decenije. Sekretar je Saveta za bezbednost Ruske Federacije. Radio je u kontraobaveštajnim odeljenjima KGB, kasnije FSB. Na mestu direktora FSB zamenio je Vladimira Putina. Odlukom predsednika RF 2008. imenovan je za sekretar Saveta bezbednosti. Patrušev je general armije, doktor prava i počasni oficir bezbednosti RF. Ključna je figura celokupnog bezbednosnog sektora RF.

Saveta bezbednosti je najviši državno-politički.organ u RF. Saveta zajedno sa predsednikom RF ucestvuje u kreiranju spoljne politike RF

Ministar Vulin obići će i bazu Ruske nacionalne garde - Rosgvardije, gde će sa komandantom Viktorom Zolotovim razgovarati o nastavku saradnje, a obići će i Akademiju za civilnu zaštitu Ruske Federacije. Na kraju posete Ruskoj Federaciji ministar Vulin obići će 13. Međunarodni salon bezbednosti „Kompleksna bezbednost 2021“, koji se održava u Moskvi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track