ORHAN DRAGAŠ: U opasnom bezbednosnom izazovu Vučić se ponaša kao državnik
Foto: Privatna Arhiva

POLITIKA

ORHAN DRAGAŠ: U opasnom bezbednosnom izazovu Vučić se ponaša kao državnik

Politika -

Predsednik Vučić je izneo izuzetno uznemiravajuće činjenice u vezi sa planovima Belivukove grupe i najopasnije je relativizovati rizik kojem je bio i kojem je još uvek izložen, a to upravo rade njegovi politički oponenti, ocenjuje stručnjak za bezbednost i međunarodne odnose Orhan Dragaš.

- Još opasnije je što su i predsednik Vučić i njegova porodica izloženi pokušaju kriminalizacije, čime se pravi atmosfera da je normalno i logično da ga neko likvidira. Sve ovo već smo gledali 2003. godine i znamo, nažalost, kako se završilo. Recept je potpuno isti, ali ja sam uveren da baš zbog te naučene lekcije nećemo imati tragičan ishod kakav smo imali u to vreme - poručuje Dragaš.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Prva TV

Kako kaže, i ovakvim izjavama predsednik Vučić pokušava da smiri situaciju.

Ponaša se kao državnik i nastoji da ne stvara paniku. Tako je radio i Zoran Đinđić kad je rekao da ne veruje da je Dejan Milenković Bagzi hteo da ga ubije kod Arene na Novom Beogradu. To je veoma važan i odgovoran pristup predsednika Vučića. Međutim, još važnije je šta na tom polju rade BIA, MUP i strukture u vojsci koje su odgovorne za Vučićevu bezbednost. Na njima je presudna odgovornost za to da li će u ovom izuzetno ozbiljnom slučaju koji prevazilazi razmere klasičnog kriminala pobediti pravo i država, ili će trijumfovati ubice i zločinci. Ja sam uveren u pobedu organizovane i stručne države koja štiti ljudske živote i demokratski poredak - zaključio je Dragaš.

Kurir.rs/Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja