LSV: Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

saopštenje

LSV: Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji

Politika -

Poslednji istupi lidera pokreta Dveri Boška Obradovića protiv usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije, ali i njegovo dvadesetogodišnje desničarsko paradiranje jasan su pokazatelj da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka, navodi u saopštenju portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton.

"Republika Srbija je po Ustavu sekularna država, te je Obradovićevo pozivanje na hrišćanske vrednosti čista prevara. Njegova teza o „antiporodičnom“ karakteru zakona je krajnje neutemeljena, s obzirom da se nijedan od ovih zakona ne odnosi na porodično pravo. Samim tim, Obradović svesno pokušava da dovede javnost u zabludu", dodaje se u saopštenju.

Kako se dalje navodi "Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najveća opasnost za Srbiju ideja antimodernizma i nazadnjaštva koju propagiraju ekstremni politički krugovi u našem društvu."

"Obradovićeva vizija Srbije je srednjevekovno blato u kojem se guši sve što želi da modernizuje Srbiju i približi je razvijenom i demokratskom svetu. Brana politici mraka mora biti jasan odgovor cele javnosti. Niko ne sme da ćuti na pojave desničarskog ekstremizma!", navedeno je u saopštenju.

Na kraju saopštenja stoji i da je "Srbiji mesto među demokratskim i slobodnim državama u kojima ne vladaju pravila inkvizicije i lova na veštice."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track