02:45

sutanovac fb prevara

usijanje na kurir televiziji

SVAKI DAN DOBIJAM ZAHTEVE ZA PRIJATELJSTVO IZ AFRIČKIH DRŽAVA: Šutanovac se osvrnuo na aferu kad mu je Nigerijac UKRAO IDENTITET

Politika -

Jedan od osnivača Saveta za strateške politike i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutonovac osvrnuo se večeras u Usijanju i na aferu kad je njegova fotografija zloupotrebljena na društvenim mrežama.

Podsetimo, mladić iz Nigerije Kaleb Kofitete stavio je pre dve godine sliku Dragana Šutanovca u vojnoj jakni na svoj profil, a potom se predstavljao kao pripadnik američke vojske Mark Vilijams.

Kofitete je pomoću lažnog identiteta na društvenim mrežama zavodio sredovečne žene, upuštao se sa njima u emotivne razgovore, a posle nekog vremena zatražio bi finansijsku pomoć kako bi se izvukao iz navodnog problema.

- Žena koja se dopisivala sa tim prevarantom ima 81 godinu, izgleda da je baka dosta vesela gospođa, koja se zaljubila, a čak sam u komunikaciji sa njenom unukom Niki Vargas, koja je inače novinarka - rekao je Šutanovac kroz smeh i dodao da je povodom tog slučaju nedavno dao i intervju za Kosmopoliten.

Šutanovac je dodao da situacija nije bila nimalo bezazlena.

- Izgubio sam Fejsbuk profil jer su mene detektovali da sam problem, a ne ti što kradu fotografije. Imam više stotina zahteva za prijateljstvo iz afričkih država, a zašto zaista ne razumem - iskren je Šutanovac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track