KARADŽIĆA U TAJNOSTI ODVELI IZ HAGA: Nekadašnji predsednik Republike Srpske prebačen na izdržavanje DOŽIVOTNE KAZNE
Foto: Profimedia

nepravedna odluka

KARADŽIĆA U TAJNOSTI ODVELI IZ HAGA: Nekadašnji predsednik Republike Srpske prebačen na izdržavanje DOŽIVOTNE KAZNE

Politika -

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je juče u Englesku na služenje doživotne kazne zatvora.

Informaciju je saopštio Darko Mladić, sin nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kome Hag inače izriče pravosnažnu presudu 8. juna.

- U ovom trenutku je pored Ratka Mladića u Hagu još samo Sreten Lukić. Radovan Karaddić je juče prebačen u Veliku Britaniju. Oni su tamo osuđeni u najboljem slučaju na samicu, a u normalnim zatvorima je to najgora kazna. Svi su na kraju tamo sa istim posledicama. Poenta je da zatvorske vlasti tamo nisu u stanju da obezbede odgovarajuće uslove i negu - rekao je Mladić na TV Hepi.

Predsednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je 14. maja prigovor odbrane na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji.

Karadžić će prema rečima članova njegove odbrane verovatno kaznu služiti sa ozloglašenim kriminalcima od kojih su mnogi i muslimanski fundamentalisti, a koji su podsećanja radi u zatvoru već pokušali da zakolju generala Radislava Krstića.

Istaknuti pravnici su osudili protivpravno izručenje Radovana Karadžića u Veliku Britaniju. Toma Fila, Vojislav Šešelj, Dimitrije Ilić i mnogi drugi pravnici saglasni su da se radi o nepravičnoj i nepravednoj odluci.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track