SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ZA RAZVOJ NERAZVIJENIH OPŠTINA: Sva putovanja ministra su transparentna i po zakonu
Foto: Nikola Anđić

SAOPŠTENJE

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ZA RAZVOJ NERAZVIJENIH OPŠTINA: Sva putovanja ministra su transparentna i po zakonu

Politika -

BEOGRAD - Sva putovanja ministra i Kabineta su transparentna i prate delokrug rada Kabineta. Putovanja u inostranstvo ministra i njegove delegacije prolaze sve zakonske procedure i odobravaju se na sednicama Vlade Republike Srbije.

Do današnjeg dana Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština nije organizovao putovanja van zemlje, prvenstveno zbog epidemiološke situacije, ali se svakodnevno obilaze nerazvijeni krajevi u našoj zemlji. Budžet je raspoređen na početku godine prema planiranim aktivnostima, a u slučaju konkretne Javne nabavke „Usluge hotelskog smeštaja i putovanja u zemlji i inostranstvu” sva nerealizovana sredstva se vraćaju u budžet Republike Srbije. Spisak destinacija (predmet nabavke) je dat u cilju procedure izbora i rangiranja liste ponuđača, a kreiran je na osnovu iskustava drugih ministarstava i ustaljene prakse, saopštio je kabinet ministra Novice Tončeva.

Predmet Javne nabavke “Organizacija događaja za predstavljanje mera u oblasti unapređenja razvoja nerazvijenih opština” nipošto ne podrazumeva organizaciju jednog događaja već niz aktivnosti: izrada strategije; organizacija različitih tipova događaja: sastanaka, skupova, okruglih stolova, edukacija, konferencija i treninga; dizajn vizuelnog identiteta, logotipa, idejnih rešenja za događaje i kampanje; dizajn i štampa promotivnih materijala; tehnička podrška na događajima; angažovanje stručnih lica za potrebe edukacija i treninga; zakup prostora; ketering; foto i video usluge; izrada video materijala... Posebno ističemo da se obe nabavke odnose na dve budžetske godine sa pomenutim iznosom što podrazumeva da će se usluge sprovoditi i u narednoj kalendarskoj godini“ .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track