VUČIĆ O KOSOVU I NEPOŠTOVANJU SPORAZUMA Reakcija Srbije biće snažna i oštra! Kurti može da pokuša nešto ali mu to ne bih savetovao
Foto: Printscreen/Tanjug

posle sastanka na andrićevom vencu

VUČIĆ O KOSOVU I NEPOŠTOVANJU SPORAZUMA Reakcija Srbije biće snažna i oštra! Kurti može da pokuša nešto ali mu to ne bih savetovao

Politika -

BEOGRAD - Naša reakcija biće snažna i oštra po pitanju nepoštovanja sporazuma koji su potpisani pod međunarodnim i okriljem EU, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu najviših predstavnika Prištine, poput Aljbina Kurtija koji se, kako je rekao u lice rugaju govoreći da neće da formiraju ZSO, koju su potpisali.

Vučić je rekao da je predstavnike RS upoznao danas sa situacijom na KiM i činjenicom da je izgleda dozvoljeno bilo šta reći portiv Srbije i srpskog naroda a da to ne naizlazi na bilo kakvu rekaciju.

On je kazao da ga danas posle podne očekuju razgovori sa Metjuom Palmerom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, kao i sa Palmerom i Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog.

- Tim povodom mogu da kažem da će naša reakcija biti veoma snažna i oštra po pitanju nepoštovanja sporazuma koji su potpisani pod međunarodnim i EU okriljem, objasnio je on.

Kad nekoga saterate uza zid

Kazao je da, kada nekoga saterate u zid, bez obzira da se dođe do kompromisnog rešenja, morate da pokažete oštrinu i snagu i kažete da to "ne ide".

- Da Kurti ucenjuje kako se sa njim razgovara i kako ga tretiramo, unapred mogu da mu kažem da ću ga tretirati kao i svakog predstavnika privremenih institucija. Može da pokuša da uradi nešto, ali ne bih mu to savetovao, zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track