Najnovije vesti

DAČIĆ: Vučić će informisati poslanike o dijalogu Beograda i Prištine
Foto: Ana Paunković

šef parlamenta

DAČIĆ: Vučić će informisati poslanike o dijalogu Beograda i Prištine

Politika

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je razgovarao s predsednikom Aleksandrom Vučićem o tome da šef države informiše poslanike o dijalogu Beograda i Prištine i dodao da će forma i datum sednice tek biti definisani.

"Danas i sutra ćemo videti oko zakazivanja sednice Narodne skupštine u narednim danima u vezi sa KiM. Već je određeno nekoliko termina za nastavak dijaloga (Beograda i Prištine) i da nas nakon toga predsednik informiše o svemu tome, da damo podršku njegovoj politici i pregovorima", rekao je Dačić na TV Pink.

Dačić je kazao i da će se o ustavnim promenama razgovarati u parlamentu 7. juna, i da očekuje da će skupština dvotrećinskom većinom usvojiti predlog promena, odnosno da će prihvatiti inicijativu u načelu, a onda će u narednim mesecima biti definisani amandmani.

Predsednik parlamenta je još jednom podvukao da se promene isključivo tiču načina izbora nosilaca pravosudnih funkcija.

"Ne tiče se drugih tema, kao sto su stalno najavljivali da ćemo mi nešto na brzinu da promenimo Ustav pa da izbacimo iz preambule KiM. To su gluposti onih koji to pričaju, ne samo da su zlonamerni nego ne znaju kako funkcioniše skupština i šta piše u Ustavu i zakonima", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja