Najnovije vesti

SRBE STE OSUDILI ZA SVE, A DRUGE ZLOČINE STE ZATAŠKALI: Rusija na sednici Saveta bezbednosti SASULA ISTINU U LICE CELOM SVETU!
Foto: Printscreen Tanjug

Međunarodni tribunal je oruđe osvete, a ne pravde

SRBE STE OSUDILI ZA SVE, A DRUGE ZLOČINE STE ZATAŠKALI: Rusija na sednici Saveta bezbednosti SASULA ISTINU U LICE CELOM SVETU!

Politika
22:15h

Predstavnik Rusije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija je sarkastično primetio entuzijazam kada se priča o osuđivanju Srba.

- Presuda protiv Ratka Mladića je nastavak politizacije međunarodnog rezidualnog mehanizma. Već 30 godian gledamo kako Hag uništava živote učesnika rata, koji je bio tragedija i za Srbe, Bošnjake i Hrvate. To je rat koji je uništio njihovu zemlju, i koji je pokazao kako je ranjiva međunarodna pravda - kazao je on

Pitao je i da li iko pozvan na odgovornost zbog bombardovanja civila u SRJ, ubijanja novinara i bombardovanje kineske ambasasde.

- Zašto okrećete glavu pred zločinima Albanaca. Međunarodni tribunal je oruđe osvete, a ne pravde. Rezidualni mehanizam je nasledio negativne osobine svog prethodnika - kazao je ruski predstavnik, rekavši da presude nisu fer, pošto je jedna strana osuđena za sve, a zločini drugih su zataškani.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track