Najnovije vesti

NOVA PREVARA PREMIJERA CRNE GORE: Zdravko Krivokapić obmanuo građane, osniva stranku
Foto: Nemanja Nikolić

PLJUNUO NA SVE

NOVA PREVARA PREMIJERA CRNE GORE: Zdravko Krivokapić obmanuo građane, osniva stranku

Politika

Informaciju da će 28. avgusta, na Veliku Gospojinu, predsednik vlade formirati svoju partiju objavio poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević

Uprkos ubeđivanju da nije čovek koji bi se bavio politikom niti vezivao za bilo koju političku organizaciju, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pljunuo je na sve što je građanima obećavao i priveo kraju posao osnivanja nove partije. Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević objavio je da će Krivokapić 28. avgusta oformiti Demohrišćansku stranku.

Lansirna rampa

- Za Veliku Gospojinu, 28. avgusta, njegov pokret Ne damo Crnu Goru prerašće u Demohrišćansku stranku. Očigledno je da je ekspertska vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta u kojem će biti premijer, da li kao predsednik ili možda kao osnivač, a na njenom čelu Milojko Spajić - izjavio je Knežević na Prvoj televiziji.

Lider Demokratske narodne partije, koja kao deo DF čini vladajuću koaliciju, objašnjava da u prilog toj informaciji ide i činjenica da je Krivokapićev pokret učestvovao na izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gde je dobio po jedan mandat.

- To je neka, u ovom trenutku realna politička snaga, ali dok se ne izmeri sa strankom Alekse Bečića, teško možemo proceniti da li je to realno političko uporište premijera Krivokapića - ocenio je Knežević.

Nema autoritet

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević za Kurir kaže da je Krivokapić još jedanput izneverio građane.

- On je izneverio građane Crne Gore koji su se borili za razvlašćivanje Đukanovićevog DPS. Njegov politički autoritet danas gotovo da ne postoji. Za pola godine, koliko je predsednik vlade, on se više bavio strančarenjem nego reformama koje su građani očekivali od vlade. Šta god da uradi u pogledu formiranja nove partije, sigurno je da je ovo njegov prvi i poslednji mandat kao premijera. Šansu za reforme imaće vlada posle Krivokapićeve - naglašava naš sagovornik.

O namerama Krivokapića da formira svoju stranku Kurir je pisao još krajem prošle godine, kad se spekulisalo čak i o mogućnosti da nakon narednih izbora napravi koaliciju s DPS Mila Đukanovića. Prema našim saznanjima, Krivokapićev čovek za operativne aktivnosti na formiranju političke stranke mogao bi da bude kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, koji nikad nije krio političke ambicije, a tada je i otvoreno priznao da je krenuo u pravljenje političkog pokreta.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track