PREMIJERKA SRBIJE DOPUTOVALA U BEČ: Ana Brnabić učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade FOTO
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

dočekao je kancelar Sebastijan Kurc

PREMIJERKA SRBIJE DOPUTOVALA U BEČ: Ana Brnabić učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade FOTO

Politika -

Premijerka Ana Brnabić doputovala je danas u Beč gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade.

Nju je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc.

Prvi je na skup o Zapadnom Balkanu, a koji prema oceni Kurca ima za cilj pre svega da vrati fokus EU na Zapadni Balkan, stigao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Ana Brnabić, Beč
foto: Tanjug/Zoran Mirković

Kurc, inače, nije lično ispred zgrade vlade dočekao kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

On je pozvao premijere zemalja Zapadnog Balkana na konferenciju na kojoj će biti govora o evropskog perspektivi, ali i o borbi protiv Kovid 19, ekonomskoj podršci posle krize, te zajedničkoj borbi protiv ilegalne migracije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na konferenciji, pored premijerke Brnabić, učestvuju premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, kosovski premijer Aljbin Kurti i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, dok će Albanija biti zastupljena predstavnikom vlade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track