Najnovije vesti

PRSTEN GENERALA MLADIĆA NOVI SRPSKI HIT PROIZVOD U AMERICI Velizar otkrio kako je došao na ideju da ga pravi i koju simboliku ima
Foto: Profimedia, EPA/Jerry Lampen

NOSIO GA NA SUĐENJU

PRSTEN GENERALA MLADIĆA NOVI SRPSKI HIT PROIZVOD U AMERICI Velizar otkrio kako je došao na ideju da ga pravi i koju simboliku ima

Politika

Jedna firma iz Čikaga odlučila je da kao proizvod lansira repliku prstena generala Ratka Mladića koji je nosio tokom donošenja konačne presude u Haškom tribunalu.

Autor ideje o pravljenju replike prstena generala Mladića je Velizar Cerovina, srpski preduzetnik i dizajner iz Čikaga. Naime, general je na suđenju imao prsten sa likom indijanskog poglavice.

Ratko Mladić
foto: EPA/Jerry Lampen

- Replika prstena generala Mladića ima za cilj da ukaže na pravi ugao gledanja na lik i delo srpskog generala, i na tešku stradalnu, ali i veličanstvenu ulogu srpskog naroda u 21. veku. Što se tiče same Amerike, general Mladić je često prepoznavan i definisan u američkim konzervativnim krugovima i medijima kao "prvi borac protiv terora Islamskog džihada u Evropi". Apsolutno zato verujem da će ovaj proizvod biti atraktivan ne samo Srbima ili nama bratskim narodima kao što su Rusi, već i konzervativnim Amerikancima i drugima. Suštinski, u pitanju je jedna snažna antiglobalistička poruka koja ujedinjuje sve ljude dobre volje širom sveta - poručio je srpski dizajner iz Čikaga.

Inače, prsten koji je general Ratko Mladić nosio na izricanju presude mu je pre četiri godine poklonio bivši vojnik koji sada živi u Holandiji. Na prstenu je glava indijanskog poglavice. Prsten nosi posebnu simboliku koja se vezuje za 19. vek i ono što si Indijanci tada prošli u SAD.

- Oni su tada bili žrtve i Englezi su ih skoro istrebili. Sada Srbi prolaze kroz sličnu sudbinu - rekao je Darko Mladić za Kurir, navodeći da njegov otac od kako ga je dobio na poklon stalno ga nosi.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja