JADNO: Opozicija rastrgla Ćutu čim je najavio izlazak na izbore! Uplašili se konkurencije!
Foto: Kurir

POLITIKA

JADNO: Opozicija rastrgla Ćutu čim je najavio izlazak na izbore! Uplašili se konkurencije!

Politika -

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović tek zakoračio u politiku, a pojedini opozicionari očigledno vide konkurenciju i već mu skidaju glavu

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta nije pošteno ni zagazio na političku scenu, a već je gotovo sva opozicija ustala protiv njega, nazivajući ga podmetnutom figurom koja zapravo radi za vlast! U strahu, izgleda, od konkurencije, predstavnici opozicije su listom bez pardona osuli drvlje i kamenje po Ćuti na društvenim mrežama.

Aleksandar Jovanović Ćuta
foto: Printscreen

Sve je počelo nakon njegovog gostovanja u "Utisku nedelje", u kome je bio u društvu lidera SDS Borisa Tadića i Vladimira Gajića iz Narodne stranke Vuka Jeremića, a gde je najavio da osniva pokret i izlazi na beogradske izbore. Odmah potom društvene mreže su se usijale od otvorenih napada na "zelenog", a jedan od najglasnijih bio je kum lidera SSP Dragana Đilasa Mlađan Đorđević, lider Pokreta oslobođenje.

- Našla BIA novog Belog Preletačevića. Samo ovoga puta nije beo, nego zelen. Trka može da počne, grla su spremna za galop - napisao je Đorđević na Tviteru.

Aleksandar Jovanović Ćuta
foto: Printscreen

Prozivka je stigla i od Janka Veselinovića, predsednika Pokreta za preokret.

- On se tek sada setio da se "reke guraju u cevi". Zašto je Ćuta ćutao do sada? - kratak je bio Veselinović u svom pokušaju da diskredituje ovog aktivistu.

Oglasio se i Danilo Ikodinović, koji je odnedavno član Narodne stranke Vuka Jeremića.

- Jovanoviću Ćuti ne verujem slovo jedno što izgovara, a kamoli reč! - napisao je Ikodinović.

Aleksandar Jovanović Ćuta
foto: Printscreen

I bivši šef DS Dragan Šutanovac ispalio je otrovnu strelicu.

- 30 godina čovek nije glasao i sad kaže nemamo više vremena. Pa gde si bio i šta si radio devedesetih, kad su nam upropastili zemlju i razvalili nas za više generacija - napisao je on.

Aleksandar Jovanović Ćuta
foto: Printscreen

Da je reč o očiglednom strahu od konkurencije, za Kurir ocenjuje politikolog Jelena Vukoičić.

- Opozicija ima konstantan problem sa rejtingom, koji se samo sve više smanjuje, a nemaju nikakav odgovor na to što im se dešava. Jasno im je da vlast nikako ne mogu da stignu, a plaše se svakog novog ko se pojavi i ko bi mogao da im uzme i to malo glasova birača koje imaju još uvek. Zato su nervozni i upali su bukvalno u histeriju - navodi Vukoičićeva.

I dugogodišnji novinar Rojtersa Jakša Šćekić kaže da svaka partija, bila vlast ili opozicija, ima strah od novih stvari, odnosno političkih pokreta.

- Ono što ih je iznenadilo i što je počelo da se dešava u Srbiji jeste rast zelenih pokreta. Primera radi, u Nemačkoj može da se desi da nova kancelarka bude iz redova zelenih - ocenio je Šćekić za naš list.

Istog mišljenja je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Napad na Ćutu je motivisan strahom da on ne dobije glasove nekih iz opozicije. Među njima nema sloge i jedinstva, već važi načelo konkurencije. Biće toga još kako se budu bližili izbori - smatra Stanković, koji ocenjuje da Ćuta deluje smislenije od svih ovih koji ga napadaju.

Zapušio im usta

Ćuta: Nemate podršku naroda

Aleksandar Jovanović Ćuta je poslao jasnu poruku opoziciji u emisiji "Utisak nedelje".

- Vi ne možete da skupite 50 ljudi! Vi imate stranke, imate stranačku infrastrukturu, imate svoje odbore, finansije... Ali nemate podršku naroda - jasan je bio Ćuta.

Foto/Source:Printscreen/ I. Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja