ORKESTRIRANOM HAJKOM NA SRBIJU KRIJU NEMOĆ Jurišaju na Vučića da prikriju da su nesposobni, Milu jedan majbah nisu mogli da oduzmu
Foto: Shutterstock/Predrag Janković

ORKESTRIRANOM HAJKOM NA SRBIJU KRIJU NEMOĆ Jurišaju na Vučića da prikriju da su nesposobni, Milu jedan majbah nisu mogli da oduzmu

Politika -

Jel Vučić kriv što je Krivokapić prvog dana došao na posao taksijem, a sada ne izlazi iz skupocenih automobila okružen velikim brojem policajaca?

PODGORICA - Orkestrirani napadi Prve i Druge familije i njihovih trabanta iz nove vlasti na Srbiju i Aleksandra Vučića, prvog čoveka te države, koji danima traju, imaju za cilj - da se dodvore Zapadu i da prikriju svoju nesposobnost i neznanje.

Nova vlast u Crnoj Gori za pola godine pokazala se nesposobnom da oduzme jedan “majbah” Milu Đukanoviću, a kamoli da krene u ozbiljan i radikalan rez protiv organizovanog kriminala i korupcije. Milu Đukanović nisu oduzeli “majbah” iako mu prete evo pola godine, ali zato jesu priznali još jednom lažnu državu Kosovo, poklonili vakcine koje su dobili od Srbije lažnoj državi Kosovo, proterali srpskog ambasadora i usvojili Rezoluciju o Srebrenici, gurajući prste u oba oka Srbiji i srpskom narodu.

I onda, u glas, da prikriju svoju podaničku ulogu prema Zapadu, a ujedno da sakriju koliko su nesposobni, preuzimaju DPS matricu i kreću u hajku na Vučića i Srbiju. Udruženo, DPS i nova Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Hajde da vidimo zašta je sve to Vučić “kriv” u Crnoj Gori.

Jel Vučić kriv što nova vlast ne sme da uhapsi ni jednog DPS tajkuna koji se obogatio na grbači naroda? Jel Vučić kriv što nova vlast u Crnoj Gori ne sme te tajkune da privede makar na informativni razgovor u svojstvu građanina? Jel Vučić kriv što funkcioneri nove vlasti organizuju na vili Gorica sastanak sa tajkunima DPS koji su opustošili Crnu Goru i dogovaraju dalju saradnju sa njima? Jel Vučić kriv što su, između ostalih, na slobodi Petar Ivanović i Brano Gvozdenović?

Jel Vučić kriv što nije priveden ni uhapšen ni jedan funkcioner bivšeg režima koji su povezivani sa raznim aferama? Jel možda Vučić kriv za garancije za KAP i zbog čega niko nije iza rešetaka? Biće da je Vučić kriv što nova vlast u Crnoj Gori nije privela odgovorne za pljačku u aferi Telekom u kojoj se pominje i sestra Mila Đukanovića? Jel Vučić kriv što niko nije uhapšen u aferama Limenka i Ramada?

Jel Vučić kriv što je Vlada Zdravka Krivokapića opet priznala lažnu državu Kosovo? Biće da je Vučić kriv što je Crna Gora proterala srpskog ambasadora, a Srbija crnogorskog nije. Jel Vučić kriv što je nova vlast uz pomoć DPS-a smenila ministra pravde Vladimira Leposavića? Jel možda Vučić kriv i što je Crnoj Gori poklonio vakcine protiv korone, a nova vlast ih prosledila lažnoj državi Kosovo? Garant je Vučić kriv i što je nova vlast u Crnoj Gori uz pomoć DPS-a usvojila novu Rezoluciju o Srebrenici kojom se stavlja omča oko vrata Republici Srpskoj i Srbiji?

Jel Vučić kriv što Srbija gradi fabrike, bolnice i puteve, a Crna Gora ne može da izgradi ni zgradu mesne zajednice u nekom selu? Jel Vučić kriv što novo crnogorsko rukovodstvo razmenjuje čestitke sa predstavnicima lažne države Kosovo? Jel Vučić kriv što će Crna Gora i ove godine da pošalje svog predstavnika na obeležavanje Oluje? Jel Vučić kriv što je nova crnogorska vlast nasledila sve tekovine Mila Đukanovića? Jel Vučić kriv što neće biti popisa i što birački spisak nije očišćen?

Jel Vučić kriv što nova Vlada Zdravka Krivokapića nije još predložila zakone o oduzimanju imovine i lustraciji? Jel Vučić kriv što Krivokapić neće da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom? Jel Vučić kriv što je Krivokapić u kampanji ljubio zastavu trobojku, a sad se nje odriče? Jel Vučić kriv što je Krivokapić prvog dana došao na posao taksijem, a sada ne izlazi iz skupocenih automobila okružen velikim brojem policajaca?

Jel Vučić kriv što se premijer Krivokapić posvađao sa ministrima, savetnicima, Generalnim sekretarom, koje je sam izabrao? Jel Vučić kriv što premijer Krivokapić ne sme da zakaže sednicu Vlade nego je održava telefonskim putem da se ne otkrije razdor koji ima sa ministrima? Jel Vučić kriv što Krivokapića ne podržava 26 poslanika (od 27) sa liste koju je predvodio na izborima? Jel Vučić kriv što je Krivokapić posle izbora prevario svoje birače i priklonio se listi koja mu je bila konkurentska na izborima?

Jel Vučić kriv što Krivokapić ispunjava program DPS-a? Jel Vučić kriv što je Krivokapić za neke ministre imenovao glasače DPS-a? Jel Vučić kriv što nova Vlada Crne Gore i dalje na platnom spisku drži uhljebe DPS-a? Jel Vučić kriv što je Zdravko Krivokapić bio saradnik Radmile Vojvodić? Jel Vučić kriv što se Krivokapić više sreće sa Đukanovićem nego sa onima koji su ga glasali? Jel Vučić kriv zato što hoće da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori? Jel Vučić kriv što u Crnoj Gori nema stranih investicija?

Na ova pitanja javnosti treba da odgovori premijer Zdravko Krivokapić.

Ako je Vučić za sve gore navedeno kriv onda ga zaista treba osuditi, a ako nije, onda Krivokapića ili one koji su krivi za sve gore navedeno treba makar smeniti!

(Kurir.rs/Borba.me/Dražen Živković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track