PREMIJERKA BRNABIĆ POTREŠENA: Ozbiljan incident, stati na put pozivima na linč
Foto: Printscreen/Youtube

reagovanje

PREMIJERKA BRNABIĆ POTREŠENA: Ozbiljan incident, stati na put pozivima na linč

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je kao ozbiljan incident današnji dolazak predstavnika Narodne stranke na čelu sa Vukom Jeremićem na radno mesto Aleksandra Vučića u nameri, kako je rekla, da ga linčuju, jer sigurno nisu došli sa njim da razgovaraju.

Ona je u uključenju za TV Prva rekla da se najpre nasmejala na "cirkus" koji izvodi taj deo opizicije, a kada se ostavi šala po strani, kaže da je to bio ozbiljan incident, poziv na linč koji su danas došli da sprovedu predstavnici Narodne stranke i stvar kojoj se nekako mora stati na put.

Ona je ocenila da jedan deo opozicije grupisan oko Jeremića i Dragana Djilasa i njihovih političkih istomišljenika konstantno pokazuje ogromnu agresivnost, obećava revanšizam, preti ljudima na najprizemnije i najstrašnije načine, vređaju i obećavaju da će praktično linčoviti sve zajedno sa građanima koji podržavaju SNS i Vučića.

"Onda se danas desila neverovatna stvar, a to je da je Jeremić sa svojim pajtosima došao ispred Predsedništva, na radno mesto predsednika Republike, da ga linčuje, to su i najavili. Došli su valjda fizički da se sa njim obračunaju", kaže Brnabić.

Navela je da je i sam Jeremić priznao da je Vučić njima rekao da je sišao sam, da nema obezbeđenje, da ga tuku i da se obračunaju sa njim, ali samo da ne prete ostalim građanima i članovima stranke.

Vuk Jeremić, Predsedništvo
foto: Facebook Printscreen

Brnabić kaže da je Jeremić rekao da sa Vučićem neće da razgovara ni o čemu, pa čak ni o izbornim uslovima.

"Oni žele da pričaju sa evropskim predstavnicima o izbornim uslovima, ne žele sa predsednikom Srbije. Nisu otišli danas tamo da razgovaraju", rekla je Brnabić.

Sigurna je, kaže, da će njima Vučić dati adekvatan odgovor i to već sutra.

"Taj odgovor će biti onakav kakav najbolje zna da da, a to je otvaranje novih radnih mesta i fabrike u Rudnoj glavi, dodelom stipendija najtelentovanijim mladim ljudima, otvaranjem atletskih stadiona", navela je premijerka.

Veruje i da će građani dati svoj odgovor ovakvoj politici bahatosti, agresivnosti, mržnje, revanšizma pretnji i uvreda tog dela opozicije za koju kaže da, osim toga, nema plan i program.

Brnabić je rekla da je od danas u trodnevnoj poseti Nišavskom okrugu, a da ju je vest o dešavanjima u Predsedništvu Srbije zatekla na putu ka opštini Ražanj.

Premijerka se povodom današnjeg dolaska u zgradu Predsedništva rukovodstva Narodne stranke, na čelu sa liderom Vukom Jeremićem, ranije oglasila i na svom tviter nalogu.

"Ovi su pobedili i Mariniku", objavila je na tviteru predsednica Vlade Srbije aludirajući na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić.

Kako je ranije saopšteno, tamo su se još pojavili Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić, nakon što ih je, kako tvrde, predsednik Aleksandar Vučić juče "javno pozvao na tuču".

"A da ga pogledaju u oči, morali su da izvedu svojevrsnu 'Cirque du Soleil' tačku: stao Vlada, pa Bora na Vladu, Miki na Boru, Vuk na Mikija, i tako stiže oči u oči sa Predsednikom. Ok, linčovaćemo te neki drugi put", prokomentarisala je Brnabić.

kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja