ALBANSKI SPECIJALCI HAPSE SRBE NA GAZIMESTANU Mladić priveden jer je hteo da odbrani monahinju, policija interveniše i zbog pesama
Foto: Printscreen Youtube

kim

ALBANSKI SPECIJALCI HAPSE SRBE NA GAZIMESTANU Mladić priveden jer je hteo da odbrani monahinju, policija interveniše i zbog pesama

Politika -

Policija lažne države Kosovo uhapsila je jednu osobu na Gazimestanu gde Srbi danas obeležavaju Vidovdan, a zaplenila je i jednu srpsku zastavu, prenose prištinski mediji.

Portal Koha ditore navodi da je jedna osoba uhapšena nakon "pevanja provokativnih pesama".

Kako navodi RTK2 reč je o mladiću iz Podgorice koji je priveden nakon izlaska sa Gazimestana, a koji je prigovorio pošto su specijalne policijske snage zatražile od jedne monahinje da otvori torbu. RTK 2 dodaje da je odveden u pravcu Prištine i da je tokom hapšenja uzvikivao da je operisan.

Policija je prema navodima Kosova presa zaplenila i zastavu Srbije koju su nosili pojedini Srbi.

Prethodno je blokirala glavni put u Gračanici, a proverava i sve osobe koje ulaze u dvorište memorijalnog kompleksa na Gazimestanu gde se više desetina Srba sa Kosova i Metohije okupilo kako bi proslavili Vidovdan, javlja Koha ditore.

Kosova pres prenosi i da su pripadnici policije na ulazu u Gazimestan zaplenili majice pojedinih srpskih mladića koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju kao na "podsticanje na mržnju".

Koha ditore dodaje da policija lažne države i snage KFOR-a i pripadnici UNMIK-a "vode računa o njihovoj bezbednosti i poštovanju reda na Gazimestanu".

Policija je prethodno blokirala glavni put u Gračanici primoravši građane da koriste druge puteve što je dovelo do toga da se stvore velike kolone vozila.

Na Gazimestan je stigao i srpski patrijarh Porfirije koji će prvi put služiti opelo kosovskim junacima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track