BORIS TADIĆ: Lekcije o DS drže Pajtići, koji su ljudima ogadili stranku
Foto: Marina Lopičić, Nikola Anđić

Žestoke prozivke nekadašnjih stranačkih kolega

BORIS TADIĆ: Lekcije o DS drže Pajtići, koji su ljudima ogadili stranku

Politika -

Predsednik SDS Boris Tadić isprozivao je svog bivšeg stranačkog kolegu Bojana Pajtića, koji mu nije ostao dužan.

- Danas kada Pajtić govori da su pogrešne odluke bile pre svega kadrovske, potpuno je u pravu. Samo ne uviđa ili namerno prećutkuje da je i on jedan od onih zbog kojih je DS u očima građana postajao sve suprotno onome što su od njega očekivali. I u šta su verovali od 5. oktobra - naveo je Tadić u autorskom tekstu i dodao:

- Dozvolili smo da nam danas lekcije o DS i njenim vrednostima drže Pajtići. Dozvolili smo da se naši najveći stranački borci i najistaknutiji članovi nazivaju „pučistima“, „izdajnicima“, „rušiteljima“! Da nam oni objašnjavaju zašto se naša stranka ogadila građanima i članstvu. Danas oni koji drže lekcije da je očuvanje DS bilo očuvanje opozicije, upravo su oni koji su odbijali obnavljanje DS. Pajtić, koji je to odbio tik pred izbore 2016, kada je dogovor o jedinstvenom nastupu već bio praktično postignut, danas govori kako sam ja napustio stranku pred izbore.

Ubrzo je reagovao i Pajtić, koji je rekao da ni stotinu Tadićevih eseja ne može da obriše činjenicu da je on tada razbio Demokratsku stranku.

J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track