ZAŠTO LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE NEĆE NA ČELO IZBORNE LISTE: Dragan Đilas se krije iza Marinike Tepić!
Foto: Ana Paunković

POLITIKA

ZAŠTO LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE NEĆE NA ČELO IZBORNE LISTE: Dragan Đilas se krije iza Marinike Tepić!

Politika -

On je svestan da u narodu nije popularan, pa zato gura svoju saradnicu, koja takođe nema sjajan imidž, ali u biračkom telu stoji bolje od njega

Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa još nije odlučila da li će izaći na izbore, ali ukoliko to učini - nosilac liste ne bi bio lider te partije, već njegova najbliža saradnica Marinika Tepić.

Razlog za to je, ocenjuju analitičari, to što je Đilas svestan da je nepopularan u narodu, pa se krije iza drugih.

Marinika Tepić, saslušanje
foto: Ana Paunković

- Đilas, ali i lideri Narodne stranke Vuk Jeremić i Dveri Boško Obradović odavno su izgubili kredibilitet, svesni su da narod o njima nema pozitivno mišljenje, pa se sada dovijaju na razne načine kako da dobiju neki glas više. Đilas se zato odlučio da u prvi plan izbaci Tepićevu, koja je u narodu malo manje omražena od njega... Đilas je svestan da ima negativan imidž još iz vremena dok je bio na čelu Beograda. Tako je i pala odluka da ona bude eventualno nosilac izborne liste - priča sagovornik Kurira blizak SSP.

Međutim, politikog Jelena Vukoičić ocenjuje za Kurir da Đilasovom SSP ni Tepićeva ne može da pomogne da dođe do značajnijeg broja glasova.

Jelena Vukoičić
foto: Kurir

- Jasno je da, ako neko ko je objektivno lider stranke, a ne želi da bude na čelu izborne liste, da je to zato što smatra da će neko drugi proći kod naroda bolje od njega. Đilas je inteligentan čovek i smatram da je to što gura Tepićevu na čelo ipak malo enigmatično, jer ni ona nema legitimitet - kaže Vukoičićeva i dodaje:

- Generalno mi je njen izbor problematičan, jer je prilično potrošena kao političar odavno, a pogotovo u poslednje vreme. Iza nje su brojne neosnovane optužbe na račun raznih ljudi od kojih se većina pokazala i kao potpuno netačna. Zato bi mi bilo uistinu čudno da bi se značajniji broj njihovog glasačkog dela odlučio da gčlasa za nju. Ipak, očito nemaju boljeg.

I. Žigić/ Foto/Source:Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track