MEĐUSTRANAČKI DIJALOG UZ PRISUSTVO EP Da li bolje teku pregovori sa ili bez stranaca: Nenad Čanak i Sandra Božić u Usijanju dana
Foto: Kurir

KURIR TELEVIZIJA

MEĐUSTRANAČKI DIJALOG UZ PRISUSTVO EP Da li bolje teku pregovori sa ili bez stranaca: Nenad Čanak i Sandra Božić u Usijanju dana

Politika -

Druga faza međustranačkog dijaloga, pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije i uz posredstvo evroparlamentaraca, počela je danas u Palati Srbija, tema dvodnevnih razgovora biće i mediji.

Današnji razgovor će biti nastavljen sutra, kada se očekuje i pres konferencija predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika EP.

Evroparlamentarci su uoči posete Beograda rekli da ne dolaze sa konačnim rešenjima, već da budu objektivni medijatori.

01:37

SANDRA BOŽIĆ O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: SNS oseća odgovornost prema građanima, izbori moraju da imaju dobre uslove

Koja "rešenja" nudi opozicija? Da li bolje teku pregovori sa ili bez prisustva stranih učesnika?

Gosti "Usijanja dana" su Sandra Božić član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i Nenad Čanak predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Voditelj i urednik emisije je Jelena Pejović.

Usijanje dana, Nenad Čanak, Sandra Božić
foto: Kurir

- Nije ovo jedini dijalog, postoji i dijalog bez stranaca na kome učestvuje i Vučić, dijalog je na dva koloseka koji će dovesti do određenih pomaka koji će poboljšati izborne uslove koliko je moguće, ali te uslove su doneli oni koji sada kukaju, kaže Božić.

Usijanje dana, Nenad Čanak, Sandra Božić
foto: Kurir

- Do bojkota je došlo i 1993. i posledice su bile katastrofalne, a izbori su bili ponovljeni ali je tada pod istim uslovima opozicija ušla u parlament. Bojkot nije rešenje, na izbore se ide ne da se pobedi ili izgubi nego da se zastupau građani. Nedostaje nam kultura dijaloga, a nema ni medija nego propagandnih mašinerija, svaka strana teži da uništi jedna drugu, kaže Čanak.

01:16

NENAD ČANAK: Na izbore se ide da bi se zastupali interesi građana

- SNS je stranka koja je mnajviše doprinela izbornim uslovima, ali oni mogu biti bolji zbog građana, uvek smo spremni da razgovaramo, mi smo to dokazali, kaže Božić.

- Cenim i nestranačku javnost, ali ne pričamo o strankama, nego o sistemu, a on može da radi samo ako postoji glasnaje i zastupljenost u institucijama, kaže Čanak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track