OTVORITI PITANJE POVRATKA MONARHIJE: DSS I POKS traže da narod odluči o promeni državnoh uređenja
Foto: Beta, 20.02.2018

inicijativa

OTVORITI PITANJE POVRATKA MONARHIJE: DSS I POKS traže da narod odluči o promeni državnoh uređenja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera koalicije NADA, Miloš Jovanović izjavio je danas da je potrebno otvoriti pitanje državnog uređenja, odnosno eventualnog vraćanja monarhije.

"Voleo neko monarhiju ili ne, činjenica je da je kruna nedvojivi deo srpske istorije, da se Srbija pa prva Jugoslavija istorijski razvijala sve do 29. novembra 1945. godine kada su komunisti taj princip promenili", kazao je Jovanović novinarima u Beogradu na početku terenske kampanje koalicije NADA za predstojeće izbore. Ocenio je da bi se otvaranjem debate o monarhiji, "zaostavština jugoslovenstva, komunizma a danas evropejstva, konačno izbacila iz srpskog organizma".

"Hoćemo srpsku Srbiju koja je otvorena za sve ali koja zna da je njeno pismo ćirilica, koja zna da su Kosovo i Metohija neodvojivi deo njene teritorije", rekao je lider DSS.

Član Predsedništva Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Dušan Radosavljević rekao je da je Srbija "dočekala da posle 75 godina, pitanje državnog uređenja bude na stolu".

"Mi se zalažemo da narod hladne glave o svemu tome razmisli i da putem argumenata i istine dokažemo fakte, da pokažemo zašto je monarhija bolja i kako kruna objedinjuje narod", naveo je Radosavljević.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track