Vučević: Nikišić da računa na finansijsku pomoć od Republike Srbije
Foto: Damir Dervišagić

Kovačević primio u posetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića

Vučević: Nikišić da računa na finansijsku pomoć od Republike Srbije

Politika -

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je primio u posetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Kovačević se zahvalio Vučeviću, koji je svoju posetu Crnoj Gori započeo iz Nikšića. On je u svom obraćanju naglasio da Nikšić i Novi Sad imaju dosta zajedničkog.

„Mi želimo da Nikšić razvijemo u onom pravcu u kome ste Vi razvijali Novi Sad u proteklih 10 godina. Mogu da kažem da služite kao neka vrsta uzora nama i ovoj novoj samoupravi jer želimo da negde na kraju čitave ove naše priče postignemo one rezultate koje ste Vi postigli u Novom Sadu, a to je da imamo veći broj radnih mesta u Nikšiću. Koliko je poznato Vi ste 2012. godine stvorili preko 30 hiljada radnih mesta u Novom Sadu. Jedan primer koji će biti interesantan za građane Crne Gore, fabrika čokolade koja je otvorena kod Vas, otvorena je za godinu i mesec dana od dana polaganja kamena temeljca, dok mi u Crnoj Gori imamo najave takvih fabrika i po 10 godina, a da se praktično ni kamen temeljac za njih ne postavi“, rekao je Kovačević.

On je izrazio nadu da će Nikšić imati dobru saradnji sa Novim Sadom. Predsednik Opštine Nikšić uručio je i simboličan poklon gradonačelniku Novog Sada, monografiju hrama Svetog Vasilija Ostroškog i ikonu Svetog Vasilija.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što je danas u poseti gradu Nikšiću i što se, kako je naglasio sastao sa predsednikom Opštine Markom Kovačevićem.

„Na sastanku smo razmenili mnogo bitnih informacija. Ovo je prvi susret gradonačelnika Novog Sada i Nikšića u dužem periodu, a gradonačelnik Kovačević i ja smo spremni to da menjamo“, poručio je Vučević i dodao:

„Sve što mi kao grad Novi Sad možemo da prenesemo, podelimo ili kažemo u smislu nekog našeg iskustva i našeg znanja o vođenju grada i rešavanju problema, želimo to da podelimo sa gospodinom Kovačevićem, našim prijateljem Markom i svim ljudima iz Nikšića koji su resorno zaduženi po sekreterijatima“.

Vučević je pozvao Kovačevića u posjetu Novom Sadu.

„Grad Nikšić može da računa u skladu sa međunarodnim pravom i važećim međudržavnim ugovorima na svu finansijku pomoć od strane repubike Srbije za velike kapitalne projekte i za ono što je važno za grad Nikšić. Kao što Republika Srbija pomaže gradovima u Bosni i Hercegovini, ne samo u Republici Srpskoj nego i u Federaciji, tako smo spremni da pomažemo u gradovima u Crnoj Gori“, rekao je gradonačelnik Novog Sada i zaključio:

„Evo kandidujemo Nikšić sa onim projektima za koje se rukovodstvo grada Nikšića opredeli. Otvorena su vrata za projekte koji su najvažniji za građane Nikšića. Republika Srbija je spremna da stane iza tih projekata i da zajedno idemo u bolju i izvesniju budućnost građana i jedne i druge države“.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja